Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477105
Прогноз погоди
У Житомирі розповіли, куди звертатися потерпілим від насильства у сім'ї
1 липня 2016 року 12:04
Засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності відбулося днями у Житомирі.
 
В ході засідання було погоджено дорожню карту для потерпілих від насильства у сім'ї, ідею створення якої висловила Юлія Богоявленська – доцент кафедри управління персоналом та економіки праці ЖДТУ. У документі буде розміщена інформація з контактними даними служб, які можуть надавати різні види послуг даній категорії населення (юридичні, психологічні, соціальні, медичні та інші). Згодом дорожня карта буде розміщена на сайті Житомирської міської ради та у ЗМІ.
 
Також спеціаліст у справах сім’ї молоді і спорту Світлана Євченко надала інформацію про програми, які реалізовуються в місті у напрямі збереження репродуктивного здоров’я. Відмічено основні підсумки реалізації Програми «Здоров’я жінок України» в Житомирській області та місті Житомирі, зокрема. Наголошено на участі громадськості в діяльності щодо збереження репродуктивного здоров’я молоді. Офіційним партнером Програми «Здоров’я жінок України» була Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет».
 
Крім того, на засіданні погодили міський план заходів на 2016 рік з виконання резолюції Ради Безпеки ООН №1325 "Жінки. Мир. Безпека". За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірини Ковальчук, резолюція була прийнята у 2000 році, однак, для України актуальною стала з початком АТО. В ній зазначено, що жінки та діти є тією категорією, яка найбільше потерпає від наслідків воєнних конфліктів, відмічається особлива роль жінок у процесах миротворення. Міський план містить конкретні заходи діяльності з означених питань, виконавцями яких є структурні підрозділи міської ради, інші організації та установи. План дій містить три основні розділи:  «Миротворча та мирозахисна діяльність: аналіз, координація та підготовка кадрів», «Участь жінок у встановленні миру», «Допомога та реабілітація постраждалих від конфліктів».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare