Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477226
Прогноз погоди
«Моя країна – Україна» для дітей з обмеженими можливостями
17 червня 2016 року 17:21
Для дітей з обмеженими можливостями 15 червня у Будинку української культури організували благодійний дитячий патріотичний захід «Моя країна – Україна». Свято проходило у форматі майстер-класу, в якому були задіяні не тільки діти, а й їх батьки. Взяти участь у патріотичному заході запросили 15 житомирських родин із дітьми з обмеженими можливостями.
 
Організатори підготували для дітей цікаву вікторину патріотичного характеру, яка стосувалась державних символів України. Діти були задіяні у виготовленні стінгазети, сторінки журналу, Державного Прапора України, Державного Гербу України та співали гімн. Оксана Коломійчук, заввідділом соціальної реабілітації міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну», розповідає, що для деяких учасників отримана інформація була новою.
 
«Ми хотіли пробудити та підбадьорити патріотичні почуття дітей. За два тижні ми будемо святкувати День Конституції України, тому говорили про державні символи України.  Діти були постійно зайняті. Хтось повторив інформацію про Україну, хтось вивчив. Були навіть такі відгуки, що деяку інформацію вони не знали взагалі. Ці діти є такими ж, як всі інші діти, тільки мають якісь свої особисті потреби. Вони є громадянами України і також мають мати, нехай елементарні, але знання про країну, в якій вони живуть, та про її державні символи. Ми хочемо, щоб вони були соціалізовані та могли орієнтуватися у таких питаннях, як всі люді, які їх оточують», – пояснює Оксана Коломійчук.
 
Також діти говорили про мир, оформлювали листівки для українських військовослужбовців, які зараз знаходяться на Сході України. Кожна родина поставила свій підпис на листівці у вигляді голуба з подяками за мирне небо над головою. 
 
 «Діти на ватмані клеїли прапор України та зробили листівки з голубами для воїнів АТО, які залишили у нас. Ми вже домовилися з волонтерами, щоб їх передати на Схід, а прапор вони подарували нам», – розповідає Ганна Антипова директор комунального підприємства «Обрядове» Житомирської міської ради.
 
Після закінчення благодійного дитячого патріотичного західу «Моя країна – Україна» діти-учасники отримали квитки на безкоштовний похід в кінотеатр.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare