Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477261
Прогноз погоди
Житомир став одним з 4 міст, яке отримає грантову допомогу на створення стратегії розвитку
16 червня 2016 року 09:20

Підписання Угоди про реалізацію проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» між Мінрегіоном і німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» відбулося у иєві 14 травня.  Партнером проекту також є Швейцарське бюро співробітництва. Бюджет становить 5,85 млн євро. За ці кошти у Житомирі, Полтаві, Чернівцях і Вінниці німецькі спеціалісти в різних галузях допомагатимуть розробляти стратегію розвитку міст та втілювати важливі інфраструктурні проекти.

 

Міський голова Житомира, який був присутній під час офіційного підписання угоди, розповів про 3 компоненти, які передбачає проект та переваги, які місто отримає від участі у ньому.

 

«Протягом 3-х років в Житомирі буде розроблена стратегія розвитку міста на найближчі 15-20 років, яка включатиме основні компоненти життєдіяльності обласного центру. Це мобільність, енергетика, житловий фонд, економіка, соціальні питання, освіта – все, що необхідно місту для його розвитку. В рамках співпраці з нами працюватимуть кращі спеціалісти різних галузей з Німеччини. Наразі в Житомирі вже створено офіс німецької компанії «GIZ» та обрано його директора», - розповів міський голова Сергій Сухомлин.

 

Крім того, за словами міського голови, в рамках співпраці будуть розроблені та втілені у життя пріоритетні інфраструктурні проекти. Серед них – мобільність (реформа транспортної мережі) та організація громадського простору.

 

Однією з вимог, яку також висуває «GIZ», є розповсюдження досвіду учасників проекту і серед інших українських міст.  Крім того, муніципалітети повинні будуть надавати свої пропозиції щодо внесення змін до законодавства для більш ефективного функціонування місцевого самоврядування.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare