Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 479423
Прогноз погоди
У Житомирі зареєстровано 273 Почесних донора України. Долучайся та врятуй життя!
15 червня 2016 року 10:22
Під гаслом «Кров об’єднує усіх нас» у Житомирському обласному центрі крові з нагоди Всесвітнього дня донора крові 14 червня відбулась прес-конференція.
 
Висловлювали вдячність добровільним донорам від імені влади міста та області головний лікар обласного центру крові Анатолій Чугрієв, начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова, представник регіональної організації Товариства Червоного Хреста України Раїса Черемісіна. На зустрічі були присутні волонтери, активісти, молоді та почесні донори області.
У рейтингу показників донорства в області Житомир посів шосте місце – фактичний показник 11,6 донорів на тисячу жителів.
 
«На сьогоднішній день Житомирський обласний центр крові повністю забезпечений всіма компонентами, необхідними для донорства. Регулярні, добровільні та безоплатні донори крові є найбільш безпечною групою донорів, так як серед них визначається найнижча розповсюдженість інфекцій, що передаються через кров. На жаль, у 2015 році показник донорства склав лише 12,4 донорів на тисячу жителів області», – пояснює Анатолій Чугрієв.
 
В області почесне звання «Почесний донор України» мають понад 2000 осіб, 1 особа – орден «Княгині Ольги» ІІІ-го ступеню, удостоєні звання «Заслужений донор України» – 4 людини. На Житомирщині протягом 2015 року здійснено 12 653 донацїї крові та її компонентів, в закладах охорони здоров’я проведено 16 953 гемотрансфузій компонентів та препаратів крові.
 
«Коли мені виповнилось 18 років, я почала здавати свою кров. Після поранення на фронті мій брат лежав на полі бою та стікав кров'ю. Його життя врятувала саме донорська кров. Після цього точно вирішила стати донором. Здала я свою кров 137 разів безплатно, двічі робила пряме переливання», розповідає Почесний донор України Антоніна Самосонова.
 
Начальник управління охорони здоров’я міської ради Марія Місюрова повідомила, що зараз триває підготовка проектів рішення Житомирської міської ради для відзначення житомирян, які за власним бажанням безкоштовно здають свою кров.
 
«В Житомирі зареєстровано 273 Почесних донора України, з них четверо носять звання “Заслужений донор України”. Зараз ми розроблюємо проекти, щоб підтримати цих житомирян. Влада намагається турбуватися про людей, які творять добро. Ми з великою повагою відносимося до таких вчинків», – зазначає Марія Місюрова.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare