Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464558
Прогноз погоди
Перший матч "Євро-2016" житомиряни дивилися на великому екрані просто неба
11 червня 2016 року 17:04
Трансляція першого матчу "Євро 2016" - Франція-Румунія, відбулася на літній естраді "Ракушка" 10 червня. Напередодні виконком прийняв рішення "Про забезпечення реалізації спортивного заходу «Футбол просто неба". Того ж дня увечері в Парку культури і відпочинку ім. Гагаріна організували футбольну фан-зону - встановили великий екран, облаштували зони відпочинку та продаж продуктів харчування і напоїв. На першу трансляцію завітали близько сотні житомирян, серед них були і гравці МФК "Житомир", а також представники міської влади.
 
Витрати на право ретрансляції взяв на себе спонсор заходу, повідомила секретар міської ради Наталія Чиж.
 
«Такі фан-зони об'єднують людей. Вони об'єднують житомирян. Особливо в наш важкий час ми маємо всі бути разом, підтримувати нашу країну і вболівати. По-перше, ми мали купити роялті, бо ніхто не має права транслювати футбол без погодження, ми знайшли спонсора. Проплатили роялті і зробили фан-зону. Ми щасливі від того, запрошуємо всіх житомирян приходити сюди, брати теплий одяг і долучатися до спорту», - розповіла секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.
 
Для того, щоб забезпечити якісну картинку КП "Парк" за власний кошт придбало екран. Директор підприємства Володимир Шуст розповів, що з підприємцями, які здійснюють торгівлю на території фан-зони біля "Ракушки"  укладено угоди, згідно яких 50 % від прибутку буде перераховано комунальному підприємству. Таким чином вдасться не просто реалізувати спортивний захід, а й наповнити бюджет підприємства.
 
Крім того, поряд з "Ракушкою" встановлено 6 біотуалетів та ще 1 стаціонарний працює в середині приміщення. Необхідність встановлювати додаткові біотуалети, за словами Володимира Шуста, будуть по мірі того, на скільки заповнюватимуться трибуни. Можливість збілшити їх кількість - є.
 
"На території "Ракушки" майже 1800 посадочних місць. Хочеться сподіватися, що всі місця будуть задіяні і ми всі відчуємо, що в Житомир прийшов великий футбол, а також по справжньому відчуємо себе частинкою Європи", - зазначив Володимир Шуст.
 
Бути європейцями не лише на словах, але й на ділі, житомирян закликають організатори свята. Останні звертаються з проханням бережно ставитися до майна парку, а також  викидати сміття у спеціально призначених для цього місцях. 
 
Трансляця матчів "Євро-2016" відбуватиметься протягом місця до 10 липня.  Вже 12 червня житомирян закликають гуртом вболівати за збірну України. Участь у заході візьме міський голова Сергій Сухомлин. Початок матчу о 22:00. Одягайтеся тепліше, беріть національну символіку, кличте друзів та приходьте підтримати синьо-жовтих. Наше єднання їм дуже необхідне, адже свою першу гру наша збірна зіграє з чинними чемпіонами світу - командою з Німеччини.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове