Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 464505
Прогноз погоди
Енергоменеджери чотирьох міст області навчалися в Житомирі елементам енергетичної політики
10 червня 2016 року 13:51
На минулому тижні в Житомирській міській раді було проведено семінар-тренінг «Енергоменеджмент як ключовий елемент енергетичної політки» для енергоменеджерів Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волинського. Ці міста є учасниками проекту «Енергоефективність у громадах».
 
Захід організовано регіональним відділенням  Асоціації міст України спільно з проектом «Енергоефективність у громадах», що впроваджується GIZ. Ключовим експертом заходу був Клаус Хаарс, консультант проекту «Енергоефективність у громадах».
 
Метою семінару є розбудова інституційної спроможності муніципалітетів у сфері управління споживанням енергії.
 
«Відправною точкою на шляху до енергоефективності німецьких міст свого часу стала система обліку та моніторингу споживання енергії – не можливо управляти тим, що не вимірюється», – розповів Клаус Хаарс, консультант проекту «Енергоефективність у громадах».
 
В рамках тренінгу працівники муніципалітетів та бюджетних закладів удосконалювали свої навички в роботі з ІСЕ (інформаційна система енергомоніторингу – програмний продукт для контролю та аналізу споживання енергетичних ресурсів), перевіряли правильність внесення даних, розглянули основні труднощі, що виникають при роботі з програмним продуктом та шляхи усунення поширених помилок.
 
ІСЕ впроваджена в бюджетних установах та організаціях міста Житомир в кінці 2013 року в рамках технічної співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах».
 
«Використання ІСЕ дозволяє оперативно виявляти нетипове споживання енергії на рівні конкретної будівлі та вживати відповідні управлінські дії, крім цього дані ІСЕ використовуються для оцінки ефективності вкладених коштів в утеплення бюджетних будівель», – зазначив Борис Пахолюк, заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове