Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479417
Прогноз погоди
Міські голови Житомирської області спільно з народними депутатами обговорили проблеми регіону
8 червня 2016 року 17:24
У Житомирській міській раді 8 червня відбулось перше засідання регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування в рамках проекту «ПУЛЬС». На захід було запрошено всіх міських голів Житомирської області. До обговорення долучились депутати Верховної Ради України від Житомирського регіону, а саме  Ірина Суслова, Віктор Кривенко, Павло Дзюблик та Борислав Розенблат.
 
Головною проблемою обговорення стало питання про необхідність прийняття змін до Конституції України щодо децентралізаційної реформи.
 
Також учасники засідання обговорювали можливість лобіювання інтересів громад міста серед депутатів Верхової Ради, можливість вносити зміни до діючих законопроектів.
 
«Курс по децентралізації, який зараз прийнято в державі, – правильний, місцеве самоврядування підтримує цю реформу, але разом з цим є багато проблем. Сьогодні ми обговорили найбільш гострі проблеми, які виникають і в сфері фінансів, і інших напрямках місцевого самоврядування. Сьогоднішня робоча платформа має на меті почути один одного та відпрацювати механізм здорового лобіювання інтересів місцевого самоврядування через депутатів, які представляють Житомирську область», – пояснює міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
 
Народні депутати вирішили долучитися до засідання з метою зібрати пропозиції та бачення з різних проблеми регіону. Присутні депутати запевнили, що готові до такого формату співпраці з місцевим самоврядуванням, тому такі зустрічі проходитимуть регулярно.
 
«Це нормальна практика, коли народні обранці приїжджають на місця, спілкуються та визначають свою подальшу роботу. Всі ініціативи, які ми намагаємося реалізувати у Верховній Раді, вони в будь-якому випадку йдуть від самого населення. Спочатку ми збираємо пропозиції та бачення тієї чи іншої проблеми, в результаті реалізовуємо це в вигляді законопроекту, які лобіюємо і намагаємося прийняти, і реалізувати в готові закони», – розповідає народний депутат України Павло Дзюблик.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare