Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477264
Прогноз погоди
Житомирські освітяни зустрілись з Міністром освіти і науки України
3 червня 2016 року 12:16

На запрошення міського голови Сергія Сухомлина 2 червня у Житомирській міській раді відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками освіти міста. Освітяни говорили про основні проблеми у галузі освіти та можливості їх вирішення.

“Ми зараз працюємо над концепцією нової української школи. Я бучу тут багато досвідчених вчителів, ви вже не один раз пережили у своєму житті усілякі концепції. Мій чоловік вчителює, моя мама вчителює. І вони кажуть, що ми ще одну концепцію переживемо. Для мене надзвичайно великий виклик, як для людини, яка працювала в системі освіти і також була вчителем, щоб ця концепція була не тою, яку ми з вами переживемо, а тією, яка нас переживе”, - пояснила Ліля Гриневич.

Вчителі мали змогу задати Міністру освіти будь-які професійні запитання. Найчастіше учасники зустрічі піднімали проблему низького фінансового забезпечення.

“На тлі всього цього безгрошів’я і війни, в яку зараз вкладається дуже багато з державного бюджету, вже 5% ВВП йде на армію, а фінансування освіти зменшено до 5,2% ВВП - ми заручники цієї всієї ситуації. Ми з вами на межі знаходимося третій рік, тому що фінансування постійно падало в 2014 рік, 2015, 2016 рік. Далі вже все: буде боротьба за бюджет 2017 року”, - зазначає Міністр освіти і науки України.

Сергій Сухомлин наголосив, що подібні обговорення бачення впровадження реформи освіти та розвитоку галузі у майбутньому - вже дают надію на результат. 

“Я повністю підтримую Лілію Гриневич у тому, що гідною реформа буде називатись тоді, коли наші вчителі отримуватимуть гідну зарплату. На місцевому рівні ми зараз проходять перші етапи отримання кредитних коштів для утеплення 86 об'єктів. Це всі навчальні заклади міста, які будуть утеплені протягом наступних років”, - повідомляє Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Також міський голова додав, що частково за рахунок енергоефективної програми, економії на енергоносіях, житомирські педагоги отримали відпускні гроші.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare