Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465138
Прогноз погоди
З 1 липня у житомирських парках та скверах заборонено палити
2 червня 2016 року 13:08
2 червня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради було прийнято рішення про заборону вживання тютюнових виробів у міських скверах та парках.
 
З 1 липня забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів. Балансоутримувачі зобов’язуються облаштувати спеціально відведені місця для паління.
 
Попередньо, 30 травня, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зустрівся з патрульною поліцією, щоб обговорити питання заборони паління в парковій зоні.
 
«Хочу звернути увагу на різні заклади та підприємства, щоб вони облаштували місця для паління. Щоб на зупинках громадського транспорту ми разом наводили порядок. Наше завдання повернути довіру громадян, спільно з владою у нас все вийде», ­ – пояснює заступник командира батальйону патрульної поліції Житомира, лейтенант Сергій Рудзінський.
 
«Ситуація критична: підприємці дійшли до того, що вивозять кальяни на Замкову гору та практично продають послуги. Молодь курить кальяни в парку, це вже не просто місце відпочинку, це перетворюється у бізнес», – коментує міський голова Сергій Сухомлин.
 
Також міський голова додав, що житомиряни звертаються з проханням посилити відповідальність за порушення правил благоустрою, а саме викидання сміття, недопалків, пустих пачок з-під цигарок.
 
«Ми будемо достатньо серйозно посилювати відповідальність у межах Закону. Зараз з цього питання готується окреме рішення виконавчого комітету. Абсолютно логічно спочатку забезпечити місто урнами для сміття. Протягом 1,5 місяця вже буде закуплено близько 400 урн, вони будуть європейського виробництва. Центр міста, зупинки громадського транспорту, місця скупчення людей ми ними забезпечимо», – розповідає Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове