Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 465112
Прогноз погоди
Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа розповіли про їх права
26 травня 2016 року 12:08
Круглий стіл для випускників професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа відбувся у міській раді 25 травня.
 
 Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував захід з метою роз’яснення випускникам прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.  У зустрічі також взяли участь представник Житомирського міського центру зайнятості, представник Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, представник відділу по обліку та розподілу жилої площі Житомирської міської ради, представник КЗ «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Житомирської обласної ради.
 
Під час засідання випускники отримали вичерпну інформацію від спеціалістів відповідних установ щодо актуальних питань влаштування свого майбутнього: працевлаштування, постановки на квартирний облік, забезпечення житлом, правового захисту та обов’язків осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Як повідомила директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, на обліку Центру серед дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які навчаються у професійно-технічних навчальних закладах м. Житомира перебуває 185 дітей та осіб даної категорії. За поточний рік до Центру звернулося 194 учні з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, з необхідністю допомоги у оформленні матеріальної допомоги для учнів. Матеріальну допомогу  отримали  всі тучні даної  категорії. Також робота з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування проводиться в опікунських сім’ях та сім’ях піклувальників, з початку року їм надано 157 послуг.
 
У 2016 році по м. Житомиру професійно-технічні навчальні заклади закінчує 25 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове