25 травня у Житомирі відбулось урочисте зібрання з приводу підведення підсумків участі у VII Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу.
Наприкінці квітня (20 та 21числа) житомирська команда молодих кулінарів та офіціантів представляли місто на всеукраїнському конкурсі у Київському національному університеті культури і мистецтв. У кулінарному змаганні взяли участь студенти технікумів, коледжів, училищ і ліцеїв з Житомира, Луцька, Харкова, Дніпропетровська, Черкас, Києва та інших регіонів країни. Загалом у конкурсі змагалися 503 учасника, Житомир представляли 19 студентів.
Конкурсні роботи складалися з домашнього та практичного завдань. Під час конкурсу організатори підготували для команд-юніорів практичні та арт-класові змагання за звання кращих у таких номінаціях, як: «Оригінальна основна страва», «Сучасна кухня», «Страва з баранини», «Страва з птиці», «Оригінальна страва з гідробіоніків», «Страва з грибів», «Паста», «Карвінг з овочів та фруктів», «Етнічна основна страва», «Ресторанні десерти», «Страва сучасної української кухні», «Золотий Український Шеф-кухар року», «Золотий Український Кондитер року», «Тематичний обід» та «Сервіс-клас».
Молоді кухарі з усієї України продемонстрували свою кулінарну, кондитерську і сервісну майстерність.
«У цьому році ми провели VII Всеукраїнський конкурс серед юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу. Потужно взяли участь у цих змаганнях житомиряни, тому ми сьогодні приїхали привітати їх та їхніх викладачів», – зазначає президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний.
Житомирська команда гідно та на високому рівні представила місто. Юні кулінари разом здобули 18 медалей, з них 5 золотих, 4 срібних та 9 бронзових.
Кулінарів-переможців привітав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин:
«В першу чергу хочеться подякувати організаторам конкурсу, журі, які об’єктивно підійшли до оцінювання. Для учасників ця грамота, медаль, невелике грошове заохочення важливі не з точки зору оцінювання їх таланту, а з точки зору його признання. Ми часто не звертаємо увагу на талановиту молодь. Не створюємо для них умови для реалізації, а не відчуваючи опіку, молодь просто виїжджає з нашого міста. А я мрію, все таки, щоб молодь залишалась у цьому місті».
Також мер міста відзначив подякою Михайла Івановича Пересічного - українського науковця, педагога, декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Київського торговельно-економічного інституту (1993), доктора технічних наук (1999), професора, завідуючого кафедри технології і організації ресторанного господарства, Президента Асоціації кулінарів України.