Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481528
Прогноз погоди
Вартість проїзних квитків у трамваях і тролейбусах з липня буде нижчою
24 травня 2016 року 12:30
Про нову вартість проїзного квитка у комунальному електротранспорті, причини такого рішення та переваги, які отримають житомиряни, придбавши квиток на місяць, під час брифінгу розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.
 
 «Попередня вартість проїзного квитка становила для громадян 195 грн на трамвай-тролейбус, 180, відповідно, на один вид транспорту. І по логіці, і по арифметиці це було необ’єктивним, тому що при такому дисонансі вартості разового квитка і проїзного квитка, у всіх набагато більша мотивація користуватися разовим квитком і платити по 2 грн. Навіть якщо ти користуєшся комунальним транспортом кожного робочого дня по 2-3 рази, то суму 180 грн. по затратах важко виїздити», - наголосив Дмитро Ткачук.
 
Для того, щоб популяризувати проїзний квиток і зробити його більш доступним для житомирян, нещодавно виконавчим комітетом було прийнято рішення про зменшення його вартості та про об’єднання проїзного квитка на всі види комунального електротранспорту.
 
«Сьогодні у нас на лінію виходять 90 тролейбусів та 12 трамваїв. Проїзні окремо на трамваї не продаються, адже їх частка в нашій транспортній мережі доволі мала. Тому тепер не буде розділення по проїзних квитках на трамвай та троллейбус»,- зазначив заступник міського голови.
 
З липня 2016 року вартість проїзного квитка складатиме 140 грн. для всіх громадян, 70 грн. для студентів (раніше 97,5 грн), 35 грн. для школярів (раніше 49 грн).
 
Проїзний квиток розрахований саме для мешканців Житомира, які регулярно користуються комунальним електротранспортом. Тому, зменшення вартості проїзного відбувається для того, щоб забезпечити житомиряни можливість користуватися доступним соціальним транспортом, навіть в умовах підвищення тарифів на електроенергію.
 
Крім того, за словами Дмитра Ткачука, власники проїзних квитків братимуть участь у різних акціях та матимуть вигоду не лише від здешевлення вартості проїзних, а й від отримання подарунків.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare