Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465091
Прогноз погоди
Марина Порошенко проводжала дітей Житомирського регіону на відпочинок у Хорватію
22 травня 2016 року 12:37
На відпочинок у курортне місто Оміш, що знаходиться на Адріатичному узбережжі Хорватії вирушило 15 дітей із Житомира та 26 з області. Це діти загиблих, поранених бійців АТО та діти Кіборгів.

Провести дітей у подорож приїхала дружина Президента України Марина Порошенко, під патронатом якої й проводиться захід. В урочистостях також взяли участь очільники міста та області, батьки дітей.

Звертаючись до присутніх Марина Порошенко наголосила, що це вже другий рік поспіль, як діти України їдуть на відпочинок до Хорватії, таким чином вони отримують можливість відкрити для себе Європу.

"Хорватія розуміє біль України, тому що 25 років тому вони відчули весь жах війни. Тоді сусідні країни підтримали Хорватію, на той час - молоду Хорватську державу, яка виборола свою незалежність. На жаль, на долю наших українських дітей випали важкі випробовування. Їх батьки вимушені були йти та захищати нашу рідну землю і не на чутках ці діти знають ціну свободи, яка виборюється для нашої України. І сьогодні Хорватська сторона надає свою підтримку. Я від щирого серця хочу побажати дітям гарного відпочинку, багато приємних вражень та нових знайомств", - зазначила Марина Порошенко.

Зустрічати українську делегацію у Хорватії буде екс-футболіст, менеджер ФІФА Івіца Піріч. Він же і є організатором та куратором проекту. Міський голова Сергій Сухомлин через Нікіту Саченко - одного з житомирян, що поїхав на відпочинок, передав подяку пану Івіцу за його небайдужість до українських дітей та ситуації, що склалася в цілому. Також мер міста звернувся і до молодого покоління:

"Бажаю вам гарних вражень, доброї подорожі. Вірю, що цей відпочинок вам запам'ятається на все життя", - наголосив Сергій Сухомлин.

Загалом, відпочинок передбачається у період з 24 травня по 4 червня 2016 року. За цей час Івіца Піріч, як професійний футболіст, організує для дітей футбольні турніри, а також різноманітні екскурсії. У якості сувеніру від українських дітей, пану Івіцу повезли підписаний футбольний м'яч.

Окрім подорожі для дітей, Івіца Піріч займається ще й організацією реабілітації бійців. Цього року в рамках зазначеної акції, до Хорватії вже поїхали 50 героїв - Кіборгів.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове