Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 49
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 482295
Прогноз погоди
У Житомирі нагородили журналістів - переможців конкурсу щодо висвітлення інтеграції ВПО в громади
20 травня 2016 року 16:26

 

Підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців-журналістів, які в своїх роботах висвітлювали успішні історії адаптації та життя внутрішньо переміщених осіб у Житомирській та Волинській областях, відбулося сьогодні, 20 травня. Даний захід проходив у рамках проекту «Нове оточення - нові можливості», який виконується Житомирською обласною молодіжної громадською організацією «Паритет» у співпраці з Громадською організацією «Розвиток Волині» за фінансової підтримки Українського жіночого фонду. Організаційно у м. Житомирі проект підтримує управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.
 
Проект спрямований на демонстрацію мешканцям громад Житомирської та Волинської областей успішних історій та прикладів відновлення життя внутрішньо переміщених осіб на нових територіях; сприяти доброзичливому ставленню приймаючих громад до ВПО та створення сприятливого інформаційного поля для місцевого населення у напрямку трансформації стереотипу про те, що більшість переселенців ведуть споживацький спосіб життя; надихнути ВПО інших громад (та, навіть, інших областей) до відновлення спокійного і дружнього життя, праці, відпочинку та відновлення побуту на новому місці проживання; поширити досвід успішних історій серед інших громадських організацій в різних регіонах України, які займаються питаннями інтеграції ВПО з Криму та Донбасу.
 
Переможцями конкурсу стали:
Номінація «Відео та аудіо матеріали»
I місце - Олена Слободенюк (Житомир), спеціальний випуск радіопрограми «Репортаж дня» про Лілію Наумову та Юлію Агєєву;
II місце - Олена Собець (Луцьк), фільм циклу Схід і Захід - разом: «І зійде над Україною сонце!»;
III місце-Людмила Роспопа (Луцьк), відеоробота «Переселені. Горлівка».
Номінація «Публікації в друкованих та інтернет - виданнях»
I місце - Дар’я Гончарова (Житомир), стаття «Марія Шевченко: «Важко звикнути до думки, що додому ти вже не повернешся»;
II місце — розділили двоє учасників, які набрали однакову кількість балів: Олександр Трохимчук (Житомир), стаття «Виїжджаючи з Луганська, ми вдавали, що ідемо у відпустку», - переселенка Олена Люблянська» та Аліна Дембіцька (Житомир), стаття «Луганчанка о жизни в Житомире, переселенцах, мире компьютерных игр и когда закончится война: глазами очевидца»;
III місце - Ярослава Тимощук (Луцьк), стаття «Тут за хвилину кафе може перетворитися на кінозал чи ляльковий театр».
 
За підсумками конкурсу була презентована пересувна виставка робіт переможців конкурсу, інсталяція якої буде відбуватиметься у Житомирі в холі міської ради та в кількох містах України.

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare