Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 482493
Прогноз погоди
День вишиванки у Житомирі: заходи на Михайлівській, «Вишивана хода», святковий концерт
20 травня 2016 року 10:21
Щороку, у третій четвер травня, в Україні відзначають День вишиванки. Не зважаючи на дощ, 19 травня, на вулицю Михайлівську прийшли понад дві сотні житомирян, аби долучитися до «Вишиваної ходи».
 
Коли розпочалась святкова хода, зупинився дощ, а житомиряни рушили по вулиці Михайлівській, вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, потім по Київській через майдан Соборний до Нового бульвару. У натовпі можна було побачити найрізноманітніші вишивки й орнаменти на сорочках та платтях.
 
«Вишиванка – це не просто наш національний одяг. Її можна носити щодня, вона буде доречною і на офіційних заходах, і просто на прогулянці. А тут сьогодні ми доводимо, що ми єдині і нам не соромно визнати себе українцями», – каже учасниця «Вишиваної ходи», студентка Анастасія.
 
Також до ходи долучилась секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж:
«Сьогодні день єднання нашої країни. Ми всьому світу показуємо, що українську націю не можна знищити. Мами й бабусі мають передавати наші традиції й наші українські свята наймолодшим діткам. Сьогодні на сесії міської ради це свято було прийнято на загальноміському рівні», – пояснює Наталія Чиж. Секретар міської ради розповіла, що у її колекції багато вишитих сорочок , платтів та костюмів ручної роботи.
 
Святкування Дня вишиванки продовжилось концертом на міській сцені, навпроти бібліотеки імені Олега Ольжича. Гостей свята розважали київський гурт «Гапочка» й місцеві гурти. Протягом святкового дня на вулиці Михайлівській також проводились заходи приурочені до свята.
 
Організаторами свята виступила ГО Цілком природно за підтримки Житомирської міської ради.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare