Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 481918
Прогноз погоди
Матвій Хренов: Благодійні внески в дитячих навчальних закладах повинні бути цільовими і добровільними
10 травня 2016 року 15:12
«Ми виділили на поточні потреби освітніх закладів 1 млн. 600 тис грн. Це миючі засоби, мило, пральний порошок та інше. Зараз завершується тендер і всі заклади будуть забезпечені згідно встановлених норм. Тому хочу звернутися до батьків. Якщо вам відомі факти вимагання внесків на поточні витрати у групі, в садочку, звертайтеся до управління освіти міської ради і будемо наводити лад у цьому питанні», - підкреслив  Матвій Хренов.
 В управлінні освіти також вважають, що благодійні внески мають бути по бажанню і по можливості,  адже достаток у сімей різний і різні життєві обставини.
«Ми це говоримо, роз’яснюємо, що благодійні внески повинні бути цільовими і добровільними. Друге питання – це зворотній зв'язок. Батьки мають бути постійно проінформовані про те, куди пішли їх кошти. Ми, з огляду на численні скарги батьків, направили до керівників ДНЗ, ЗНЗ та ПНЗ лист з вимогою щодо неухильного забезпечення вимог стосовно батьківських внесків», - говорить Світлана Ковтуненко, заступник начальника управління освіти.
Згідно листа від управління освіти міськради, адміністрація та педагогічний колектив не має права втручатися у роботу батьківських комітетів щодо надання грошової допомоги закладу, забезпечити інформування та повну і постійну звітність перед батьками про витрачені кошти, як зібрані у якості благодійних внесків. Важливим моментом є оприбутковування наданих батьками товарів, послуг чи робіт.
Зі свого боку від батьківського комітету вимагається приймати рішення у групах на батьківських зборах з оформленням відповідних документів щодо надання послуг, робіт чи передачі коштів. Це питання прозорості, а не створення додаткової роботи  для батьків, переконані в  управлінні освіти і наголошують на добровільній та посильній участі батьків у благодійних внесках.
«Переважно збирають батьківські кошти на підтримання безпечних умов для дітей – чистячи та миючі засоби, ремонти. Хоч ми і не забезпечені у повному обсязі, освіта завжди потребує коштів. Але вперше за багато років ми в змозі забезпечити дитячі навчальні заклади пральним порошком, засобами для миття скла, милом, миючими засобами для підлоги, туалетів. Я хочу, щоб батьки зрозуміли, що ми тільки спільними зусиллями зможемо навести порядок з  цим питанням», - зазначає Світлана Ковтуненко.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare