Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482664
Прогноз погоди
День пам'яті і примирення у Житомирі
8 травня 2016 року 14:14
8 травня в Україні відзначають річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до указу Президента України підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».
У Житомирі покладанням квітів вшанували пам’ять жертв та відзначили подвиг воїнів на Смолянському кладовищі. Вклонитися полеглим прийшли громадськість міста, влада, рідні та близькі солдатів, що загинули на Сході України, а також духовенство. 
 
Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що за останній рік пам'ятників загиблих на військовому кладовищі значно збільшилось:
"Нам необхідно сьогодні велику увагу приділяти сім'ям загиблих воїнів, вони потребують нашої уваги, потребують вирішення багатьох проблем, які, на жаль, держава не вирішує. Одна з них - забезпечення квартирами, ділянками та інше. А взагалі, наша загальна мета - недопущення війн, не виграти, або з найменшими втратами вийти з війни, а не допустити взагалі. Тут, на військовому кладовищі лежать вже декілька поколінь загиблих солдатів: у Другій світовій, Афганістані, в Україні. Найголовніше завдання, все таки, знайти можливість людям домовитись і не допустити війну"
 
Довідка: 8 травня 1945 р. Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.
Резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам'яті жертв цієї війни Дні пам'яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня.
2012 року Спілка Української Молоді в Україні ініціювала відзначення 8 травня як Дня пам’яті та єднання.
2014 року вперше в історії України офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходили два дні — 8 й 9 травня.
День пам'яті та примирення встановлений Указом Президента України Петра Порошенка № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» від 24 березня 2015 року.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare