Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464684
Прогноз погоди
У Житомирі відзначили Великдень
4 травня 2016 року 15:31
У неділю 1 травня християни східного обряду відзначили одне із найбільших свят - Великдень. Традиційно, вже 17 років поспіль це свято об'єднує вірян різних церков та конфесій. Священнослужителі, пліч-о-пліч, стоячи на сцені вітають мешканців та гостей міста. Лунають пісні, звершуються молитви.
Як і у попередні роки організатором святкового дійства виступили церква "Заповіт Ісуса Христа" та участь в урочистому зібрання взяли: Керуючий Житомирською єпархією УПЦ Київського патріархату архієпископ Житомирський та Овруцький Ізяслав, настоятель парафії святої Софії римсько-католицької церкви Житомира отець Віктор Маковський, протопресвітер Житомирського протопресвітеріанства Київської архієпархії української греко-католицької церкви отець Віталій Сидорук, пастор церкви «Перемога» Віталій Осипчук, пастор рабин християнської єврейської громади Сергій Пінчук, пастор рабин житомирської месіанської громади Борис Пушкель т інші.
Великдень у Житомирі пройшов у рамках Великоднього ярмарку, що розпочався у місті 28 квітня і триватиме до 9 травня. Программа заходів на найближчі дні: 

4 травня - день Танців.  З 19.00 виступатимуть найкращі танцювальні колективи Житомира.

6 та 7 трвня організатори запрошують на концерти за участі українських молодіжних гуртів:

6.05 виступатимуть Puget sound, Разом ліпше, Ground Floor, Retro21, My generation, Остров добрых надежд

7.05 - МэриЕнд, Riverbell, Eтно ХL, Барахта

Початок виступів о 18:00

Всі заходи Великоднього ярмарку проходять навпроти обласної бібліотеки ім. О. Ольжича. Щодня на всіх чекають на фестиваль вуличної їжі. Для відвідувачів тут пропонують східні солодощі, бургери, снеки, кавказькі шашлики і справжню шурпу, а також плов із баранини.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове