Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477062
Прогноз погоди
У Житомирі створять другий майданчик музею космонавтики
31 березня 2016 року 12:06
У Житомирському музеї космонавтики із 10 000 тисяч експонатів через відсутність місця представлено лише 450. Для того, щоб реалізувати ідею по створенню додаткового майданчика для розміщення цих та інших експонатів, у Житомир для культурного обміну запросили Генерального консула посольства США Вільяма Бистрянські. Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що для міста ця подія історична, адже подібних візитів до Житомира ніколи не було.
 
"США демонструють політику підтримки України і насправді це цінно для нас. Сьогодні, в рамках візиту ми обговорювали багато питань які пов'язані з розвитком культурного обміну між нашими країнами, й ідея щодо організації другого майданчика музею Космотнавтики в місті Житомирі була підтримана. Крім культурного обміну, ми обговорювали і ряд інших питань щодо співпраці. Одне з них - американські інвестиції, чому досі до нас не йде інвестор, які підводні каміння, які є можливості", - розповів Сергій Сухомлин. 
 
Генеральний консул Вільям Бистрянські від побаченого у музеї був вражений і висловив зацікавленість у створені другого майданчика для нього, щоб розмістити решту колекції та розширити її.
 
"Я вдячний міській та обласній владі Житомира за запрошення. У нас була продуктивна розмова сьогодні. Чесно кажучи, родзинкою зустрічі став прекрасний музей ім. Сергія Корольова, який вражає. Сподіваюсь, що мої колеги із посольства теж знайдуть час  і приїдуть у Житомир, аби  на власні очі побачити цю красу. Деякі з експонатів кращі, ніж у Космічному центрі імені Джона Кеннеді" , - відмітив консул Вільямом Бистрянські.
 
Окрім музею, консул оглянув кінотеатр Космос, у якому попередньо і планується створення другого майданчика для музею космонавтики ім. С.П. Корольова


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare