Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477061
Прогноз погоди
У Житомирі відбудеться турнір з класичних шахів «Меморіал М.М. Тросмана»
30 березня 2016 року 15:10
Житомирська міська рада запрошує шахістів та жителів міста стати учасниками і глядачами спортивної події всеукраїнського масштабу – турніру з класичних шахів «Меморіал М.М. Тросмана», етапу Кубку «Шахові легенди України», що відбудеться 5-10 квітня 2016 року в приміщенні готелю «Україна».
 
У турнірі братимуть участь понад 100 дорослих шахістів та дітей віком від 8 до 14 років зі всієї України. Турнір триватиме 6 днів у м. Житомир.
 
Відкриватиме турнір гросмейстер Йосиф Дорфман – капітан збірної шахістів Франції (1990-1992), тренер Гарі Каспарова, А. Белявського та Е. Бако, автор книг і статей. Почесний гість турніру та учасник турніру – житомирський гросмейстер, Чемпіон України, Сергій Кривошия.
 
Меморіал Михайла Тросмана є соціально та культурно значущим, дозволить об’єднати шахістів зі всієї України, відкрити нові таланти, популяризувати спорт серед молоді та вшанувати пам’ять великого тренера з Житомирщини. Михайло Тросман є засновником житомирської шахової школи. Завдяки йому за короткий проміжок часу Житомир став одним із провідних шахових центрів. Серед учнів – гросмейстери Й. Дорфман, О. Хузман, C. Кривошия, міжнародні майстри Н. Гасюнас, Н. Титоренко, Ю. Бойдман, чемпіонки США серед жінок Ірина Круш та Еліна Гроберман.
 
На закритті турніру пам’ять Михайла Тросмана вшанує його учень – Олександр Хузман, відомий тренер, міжнародний майстер, який з 1996 по 2006 роки виступав у складі збірної Ізраїлю на п’яти шахових Олімпіадах. Протягом багатьох років він є головним секундантом найсильнішого ізраїльського гросмейстера Бориса Гельфанда.
 
Більше інформації на сайтах Федерації шахів Житомирської області  та організатора Кубку «Шахові легенди України».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare