Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 482374
Прогноз погоди
Співпраця Житомирської міської ради та ВБО «Турбота про літніх в Україні» щодо надання спільної соціальної допомоги
25 березня 2016 року 17:10
В умовах сучасного суспільства важливе значення має злагоджена взаємодія органів місцевого самоврядування, ЗМІ та ВБО «Турбота про літніх в Україні» з питань надання спільної соціальної допомоги. Громадські і благодійні організації у сфері соціальної допомоги населенню є партнерами, а не конкурентами органам місцевого самоврядування. Саме це питання було одним з основних під час»круглого столу» 25 березня 2016 року на який завітали керівник ВБО «Турбота про літніх  в Україні» Галина Полякова, керівники відділень з 11 регіонів України, представники 12 регіональних ЗМІ.
 
 «Тісна співпраця з ВБО «Турбота про літніх в Україні»  розпочалася з  часу, коли до управління завітали представники організації і розповіли, що займаються чудовою справою і допомагають бійцям АТО.  Теплота, щирість та відвертість цих людей  вражала, і представники  управління долучилися до збору джинсів, з яких волонтери шиють рукавиці для військовослужбовців АТО. Потім до спільного проекту долучилось управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Так ми познайомились та почали спільну реалізацію соціальних проектів», - зазначила  начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Вікторія Краснопір.
 
Відмічено, що дана організація бере на себе вирішення важливих соціальних питань -  спілкування та допомога людям похилого віку,  підтримка військовослужбовців в АТО.
 
Заходи щодо  здійснення соціального захисту людей літнього віку передбачено в  Комплексній міській програмі соціального захисту населення на 2016 – 2020 роки (гаряче харчування, адресна допомога, проведення святкових обідів, фінансування громадських організацій ветеранів війни та інвалідів).  Але реальний дієвий результат щодо надання спільної соціальної допомоги досягається тільки в партнерстві між благодійними та громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та  ЗМІ.
 
Цьогоріч за підтримки  Житомирського відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» планується здійснити ряд проектів, спрямованих на зв'язок поколінь, запровадження співпраці між волонтерами та молоддю, впровадження бесід у  навчальних закладах міста учнів старших класів з волонтерами стосовно толерантного ставлення до людей похилого віку.
 
Як відмітила Вікторія Краснопір, представники БО «Турбота про літніх в Україні» стануть пов’язуючою ланкою між органами місцевого самоврядування і літніми  житомирянами. Наразі розробляється механізм запровадження соціального волонтерства в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради у напрямку допомоги літнім людям.
 
Під час зустрічі слова вдячності за активну життєву позицію на адресу «Бабусиного батальйону» звучали від керівника сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО по Житомирській області Валерія Лоігнова та голови ГО «АТОшник» Віктора Камлука. Нагадаємо, що представниці Житомирського відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» віком від 55 до 80 років шиють та передають  бійцям в АТО подушки, білизну та рукавиці для військових, в’яжуть учасникам АТО шкарпетки. «Тканину навмисне обираємо в ромашки, сонечка, дельфінчики, аби розрадити  наших захисників», - зазначила Таїсія Войцехівська, керівник Житомирського відділення ВБО «ТЛУ».
 
Заступник міського голови Матвій Хренов зауважив, що міська рада підтримує організації, діяльність яких пов’язана  з наданням соціальних послуг. Адже  ці організації беруть на себе розв’язання важливих   соціальних проблем та можуть бути ефективними соціальними партнерами.
 
Присутні схвалили досвід Житомира,  а представники Івано-Франківська та Миколаївщини у своїх виступах запропонували впровадити його в інших регіонах.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare