Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482216
Прогноз погоди
Житомир співпрацюватиме з «Ощадбанком» у впровадженні «карти житомирянина» та підтримці енергоефективних заходів
25 березня 2016 року 10:05
Меморандум про співробітництво між Житомирською міською радою та АТ «Державний ощадний банк України» підписали 24 березня міський голова Житомира Сергій Сухомлин та голова правління банку Андрій Пишний.Співпраця, про яку домовилися сторони, має два напрямки: впровадження «Карти житомирянина» та підтримка прогарам з кредитування енергозберігаючих заходів.
 
Розповідаючи про проект «Карта Житомирянина», Андрій Пишний зазначив, що відповідна технологія по роботі з містянами вже запроваджена у Києві, Львові, Рівному, Чернівцях, Кам’янець-Подільську, Мукачево та інших містах України. Це багатофункціональний інструмент, який надає можливість персоніфікувати мешканця міста (на картці буде розміщено ПІБ, фото та електронний підпис власника). Також вона використовуватиметься для отримання різних видів соціальної підтримки, послуг та сервісів (забезпечення обліку проїзду в громадському транспорті, отримання соціального дисконту для оплати товарів у магазинах і супермаркетах, нарахування пенсій, отримання пільг в аптечних пунктах та інше).
 
В свою чергу, Сергій Сухомлин поділився, що в бюджеті розвитку Житомира закладено кошти на кілька проектів, які можуть бути тісно пов’язані з проектом «Ощадбанку».
«Це «Електронне місто» та «електронний квиток». У цих двох проектах ми не обійдемося без картки. «Ощадбанк» зараз єдиний в Україні, який створює спеціальні умови та готовий іти на зустріч для реалізації цих проектів», - зазначив міський голова.
Другий напрямок співпраці – це комплексна програма підтримки «Ощадбанком» Державної урядової програми з енергоефективності. За словами Андрія Пишного, у 2015 році було передбачено понад 340 млн грн компенсації з державного бюджету по програмі кредитування на заходи з енергозбереження житлових будинків по всій Україні. 
 
 «Понад 1000 мешканців міста Житомира скористалися цією програмою. Наступного року ми розраховуємо щонайменше потроїти цей результат», - розповів Андрій Пишний.
 
Як відомо, держава компенсує до 70 % тіла кредитів, взятих на енергозберігаючі заходи в житлових будинках. Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі діє програма з компенсації відсоткових ставок цих кредитів для ОСББ. На це у бюджеті розвитку закладено 2,5 млн грн. Також опрацьовується програма з утеплення житлових будинків комунальної власності в мікрорайоні Польова. Аби уникнути дисбалансу та не залишити поза увагою приватний сектор, Житомир вивчить досвід Льовова, який з міського бюджету частково або повністю компенсує фізичним особам відсоткові ставки кредитів, взятих на енергозбереження.
 
«Буде прорахована орієнтовна сума та можливості бюджету Житомира, після чого відповідні рішення будуть виноситися на розгляд депутатського корпусу», - розповів Сергій Сухомлин.
 
Андрій Пишний в свою чергу зазначив, що такі програми реалізовуються вже у 50 муніципалітетах України. «Ощадбанк готовий дати напрацювання, які має у цьому напрямку з точки зору методології, правової бази та побудови комунікації з громадою. Думаю ці два магістральні напрмки співпраці могли б закласти довготривалу основу для ефективної взаємодії між найбільшим державним банком та прогресивним житомирським муніципалітетом», - наголосив Андрій Пишний.

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare