Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464630
Прогноз погоди
Житомиряни з особливими потребами можуть скористатися послугами соціального таксі
12 березня 2016 року 14:08
У місті Житомирі проживає понад 500 громадян, які пересуваються на інвалідних візках та інших маломобільних громадян.
 
Відповідно до статті 5 Закону України «Про соціальні послуги» передбачено надання соціальних послуг, зокрема транспортних послуг.  З метою надання мешканцям міста з особливими потребами можливостей для участі в політичній, економічній і соціальній сфері життя виникла необхідність запровадження в місті Житомирі послуги «Соціальне авто».
 
Перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями спеціально обладнаним автотранспортом є одним із видів соціальних послуг, які надаються Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Житомирської міської ради.
 
 Спецавтомобіль марки «Renault» надійшов від німецького відділення організації «Червоний Хрест».
 
Право скористатися послугами соціального таксі мають інваліди 1 та 2 груп та діти – інваліди із захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка, та інваліди по зору 1 групи  з наданням пріоритетного права користування інвалідам - візочникам.
 
Отримувач послуги «Соціальне авто» може скористатися зазначеною послугою не більше 5 разів у місяць для поїздок:
 -  до лікувальних закладів та відділень реабілітації;
 - до органів державної влади та місцевого самоврядування різного рівня, розташованих в м. Житомирі.
 
Отримувач послуги «Соціальне авто» додатково може скористатися зазначеною послугою не більше 2 разів у місяць для вирішення соціально-побутових питань в межах м. Житомира.
 
Замовлення на  дану послугу приймаються за телефоном: 36-02-24 відповідальним працівником надавача послуги з 8-30 до 17-00 щоденно, крім вихідних та святкових днів.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове