Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 464444
Прогноз погоди
Житомир вперше відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Наташа Прах
10 березня 2016 року 16:22
10 березня Житомир вперше відвідала  Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні пані Наташа Прах.  У рамках даного візиту відбулася  зустріч  словенських дипломатів з міським головою Сергієм Сухомлином та головою облдержадміністрації Сергієм Машковським.  За круглим столом також зустрілися сторона Словенії  та  представники  ділових кіл міста та області,  щоб обговорити перспективи співпраці між Житомиром, областю та Словенською Республікою.
 
«На даний час для Житомира цікаві інвестпроекти з переробки твердопаливного сміття, енергосервісної сфери, будівництва комплексів для довготривалого зберігання продуктів, зокрема ягід», - підкреслив під час зустрічі  Сергій Сухомлин.
 
Як зазначалося, всі словенські компанії, які працювали на українському ринку до економічної  кризи, залишаються в Україні.
 
 «Ми нещодавно відкрили консульство у Житомирі. Найперше завдання Посольства, консульства – розвивати економічні зв’язки між країнами. Україна – країна, яка розвивається і приймає європейські стандарти, тому сподіваюся на перспективне майбутнє»,- зазначила Наташа Прах.
 
Серед пріоритетів у сфері співробітництва між країнами увага акцентовувалася на  деревообробній  галузі та добувній промисловості. Третина території Житомирщини, як і Словенії,  покрита лісами, що дає можливість мати стабільну сировинну базу для створення підприємств переробки. Тому  перспективним є розвиток лісообробної промисловості, створення підприємств для експорту кінцевого продукту в країни ЄС.
 
Словенські дипломати наголосили, що компанії Словенії готові ділитися набутим досвідом та допомагати Україні у сферах медицини, хімічної промисловості, телекомунікації, енергетики, сміттєпереробної галузі, очистки води, ІТ-технологій тощо.
 
Сторони висловили сподівання, що зустріч стане початком продуктивного співробітництва між Житомирщиною та Словенською Республікою.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове