Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5524
візитів всього: 464697
Прогноз погоди
Міські ради ділилися досвідом запровадження петицій
26 лютого 2016 року 15:00
26 лютого 2016 року у Житомирі відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Електронні звернення і петиції як механізм комунікації влади та громади». Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (проект «ПУЛЬС»), що впроваджує Асоціація міст України за підтримки агентства США з міжнародного розвитку.
 
Учасниками навчального заходу стали заступники міських голів, керуючі справами виконавчих комітетів, начальники управлінь та відділів, спеціалісти міських рад-членів Житомирського РВ АМУ.
 
У ході практикуму учасники ознайомились із ключовими положеннями Закону України «Про звернення громадян» та основними законодавчими вимогами до розробки Положення про порядок надання та розгляду петицій.
 
На прикладі сервісу «Електронні петиції» на веб-сайті Житомирської міської ради були розглянуті правові та практичні аспекти надання відповідей, принцип створення електронних форм та існуючі платформи для прийняття і адміністрування петицій. Учасники поділились досвідом та планами щодо впровадження електронних петицій, відмітили позитивні сторони та обговорили проблемні питання.
 
Під час засідання було проведено практичне заняття для присутніх, на якому учасники змоделювали написання відповідей на запропоновані петиції та порівняли їх з відповідями, які вже є на сайті.
 
На завершення практикуму відбулась предметна дискусія, результатом якої є пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про звернення громадян», які будуть сформовані та передані до аналітичного центру Асоціації міст для опрацювання.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове