Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477002
Прогноз погоди
Список громадян, які перебувають на квартирному чи кооперативному обліках, суттєво зменшиться
22 лютого 2016 року 16:48
У Житомирі проведуть інвентаризацію квартирного та/або кооперативного обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем проживання. Відповідне  рішення було прийнято виконкомом  міської ради 17 лютого 2016 року. Метою даної інвентаризації є уточнення інформації щодо кількості громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем проживання, а також активізація формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
 
«На квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради перебувають громадяни, починаючи з 1977 року, - говорить начальник відділу по роботі з розподілу жилої площі міської ради Надія Сидун.  - Станом на 1 січня 2016 року  на квартирному обліку при виконавчому комітеті  перебуває понад 15 тис сімей, на кооперативному – приблизно 4,5 тис сімей. Більшість громадян, які перебувають на квартирному обліку, не поновлювали свої облікові  справи більше 5-10 років. В окремих випадках є громадяни, які стали на квартирний облік, але жодного разу не зверталися у відділ щодо поновлення своїх облікових справ».
 
Згідно рішення виконкому, інвентаризація буде проведена в термін до 30 листопада 2016 року.  З квартирного чи кооперативного обліку будуть зняті громадяни, які понад 10 років не проходили перереєстрацію, і таким чином  не підтверджували наявність підстав для подальшого перебування на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем проживання.
 
Однак протягом одного року з дня зняття з обліку за громадянами зберігається право на поновлення за датою перебування на квартирному та/або кооперативному  обліках  у разі надання документів, що посвідчують підстави для перебування на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
 
Зняті з квартирного та/або кооперативного обліку громадяни будуть поінформовані відділом по роботі та розподілу жилої площі міської ради.
Інформація про громадян, які пройшли перереєстрацію,і підтвердили право на подальше перебування на квартирному чи кооперативному обліках за місцем проживання, вноситься в Єдиний  державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
 
За додатковою інформацією звертатися у відділ з роботі та розподілу жилої площі міської ради (каб. 111, каб.112, прийомні:  дні вівторок, четвер – друга половина дня, середа – перша половина дня, тел. 48-12-23, 48-11-28).
 
Документи, на підставі яких буде проводиться інвентаризація:
 - довідки з місця проживання про склад сім'ї та реєстрацію всіх членів сім'ї, які перебувають на квартирному та/або кооперативному обліках, а також чоловіка/дружини (у разі одруження), якщо вони зареєстровані за іншим місцем проживання;
- громадяни, які винаймають житло, надають договір найму/піднайму завірений належним чином;
- копії паспортів (ст. 1, 2, 10 та всі сторінки з відмітками реєстрації) черговика та повнолітніх членів сім'ї;
- копії свідоцтв про народження дітей;
- копія свідоцтва про одруження;
- копії інших документів, які засвідчують зміни у складі сім'ї (розлучення, смерть, тощо);
- копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номеру всіх членів сім'ї;
- довідки з бюро технічної інвентаризації про наявність/відсутність власності у м. Житомирі у черговика, членів його сім'ї, які перебувають на квартирному обліку;
- копії свідоцтв про право власності та технічні паспорти (при наявності житла у черговика або члена його сім'ї);
- довідка з місця роботи /навчання/ або з пенсійного фонду черговика та членів його сім'ї;
- документ, який дає право на включення до пільгової черги (оригінал або копія, завірена належним чином).
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare