Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464685
Прогноз погоди
У міській раді обговорили напрацювання та наступні кроки міста Житомира в рамках освітнього проекту з енергозбереження
18 лютого 2016 року 18:48
Із серпня 2015 року у Житомирі  впроваджується освітній проект з енергозбереження, що реалізується  у  навчальних закладах. У рамках проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ, в закладах освіти впроваджуються заходи, спрямовані  на виховання енергоефективної свідомості дітей та підвищення компетенції викладачів у даній сфері.
 
Учасники освітнього проекту з енергозбереження в закладах освіти  Житомирського консорціуму зустрілися 18 лютого 2016 року у міській раді, обговорили напрацювання та наступні кроки міста Житомира в рамках даного проекту.
 
Консультант із впровадження освітніх проектів у сфері енергозбереження в Німеччині пан Йорґ Акерман презентував кращі практики впровадження освітніх проектів з енергозбереження в Німеччині та запропонував шляхи їх успішного застосування в Україні.
 
Фахівці управління освіти міської ради представили свої напрацювання у сфері енергозбереження в рамках проекту, розповіли про систематичну інформаційно-виховну роботу зі школярами. З 86 навчальних закладів Житомира до проекту увійшли 23 загальноосвітні та 1 позашкільний. Відмічено, що  проект Житомирського екологічного ліцею №24 став методичним посібником з енергозбереження для інших навчальних закладів.
 
Учасники зустрічі наголошували  на важливості спостереження шкіл за споживанням енергоресурсів із залученням учнів, розробці правил економії у навчальних закладах та механізмів стимулювання педагогічних працівників і школярів з метою досягнення економії.
 
Матвій Хренов, заступник міського голови, підкреслив, що енергоефективний проект є важливим для  Житомира. «Утеплення ще не є запорукою реалізації енергозбереження, має бути усвідомлення необхідності ощадливого ставлення до енергоресурсів. Адже енергозбереження та енергоефективність – це, безумовно, стратегічний напрям енергетичної політики для України», – зазначив посадовець.
 
У рамках заходу експерти проекту відвідали навчальні заклади міста, де на практиці продемонстрували важливі енергоефективні технології. Гості подарували школам прилади для вимірювання освітлення в класах, потужності електроприладів та температури поверхонь, а також термометри для вимірювання внутрішньої температури повітря в приміщеннях.
 
Нагадаємо, упродовж 2014-2015 років у Житомирі в рамках співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах» CIZ впроваджено ряд інвестиційних та інституційних заходів: проведено капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №63 та встановлено геліосистему для підігріву гарячої води(загальна вартість – 3,6 млн грн., 2,4 млн грн. – кошти донорів, 1,2 млн грн – кошти міського бюджету); впроваджено електронну систему моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів  бюджетній сфері міста ( загальна вартість проекту – 410,9 тис грн); проведено капітальний ремонт 8-го поверху готелю «Житомир», де проживають вимушені переселенці з тимчасово окупованої території.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове