Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5557
візитів всього: 482591
Прогноз погоди
Друга "пташка" приземлилася у Житомирському аеропорту
17 лютого 2016 року 17:43
Аеробус А320 здійснив посадку у аеропорту "Житомир" 16 лютого. Киргизський літак прилетів у Житомир для заміни одного з двигунів. Під час знакової для міста події на території летовища зустрілися директор авіакомпанії "Yanair" Олексій Янчук, директор аеропорту Сергій Будяк та міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
 
Після приземлення аеробусу Сергій Сухомлин спільно з Олексієм Янчуком піднялися на борт повітряного судна аби привітати пілотів з успішною посадкою у Житомирі. Командир борту Медербек Донбаєв в свою чергу відзначив, що житомирська злітна смуга краща ніж у Вінниці, звідки літак здійснив рейс.
 
Міський голова Сергій Сухомлин переконаний, невдовзі приземлення літака у Житомирі стане звичною подією.
 
"Тут будуть сідати великі літаки, звідси будуть літати пасажири. І я думаю, це буде здійснено вже цього літа. Сьогоднішня посадка дуже важлива. Приземлився великий борт А320, досить великий літак. Це, знову ж таки, відповідь скептикам, які після першої посадки говорили: «Це маленький літачок, це все іграшкове». Насправді, аеропорт починає своє життя, і сьогоднішня посадка - це знаковий момент і для аеропорту, і в цілому для міста Житомира", - зазначив міський голова.
 
Щодо отримання аеропортом статусу міжнародного Олексій Янчук повідомив: "Аеропорт звернувся у вищі інстанції - до мерії та до обласних керівників. Вони в свою чергу звернулися до Уряду і наразі це питання розглядається. Очікуємо, що цього літа отримаємо".
 
На сьогоднішній день у аеропорту "Житомир" мають право здійснювати посадки літаки без пасажирів на борту. На території підприємства проводять технічне обслуговування повітряних суден та їх зберігання. Паралельно готуються відповідні документи та проводяться необхідні будівельні роботи для того, щоб аеропорт міг повноцінно працювати, а житомиряни і гості міста мали змогу користуватися його послугами.
 
 Нагадаємо, перший літак, Saab 340, здійснив посадку на житомирському летовищі 29 січня.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare