Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 16
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482664
Прогноз погоди
Депутати розглянуть питання фінансування ПТУ
9 лютого 2016 року 10:36
Сьогодні, 9 лютого, представники професійно-технічних навчальних закладів вийшли на пікет до міської ради. Вони протестують проти знищення системи ПТУ із закликами «Хай живе ПТУ!», «Стипендію дітям!», «ПТУ в мережу!».
 
Заступник міського голови Матвій Хренов зазначив, що сьогодні на сесії  депутати міської ради будуть визначатися з рішенням «Про включення до мережі управління освіти міської ради закладів професійно-технічної освіти».
 
«Сподіваюся, що депутати приймуть рішення, і  буде  відкрито фінансування. Адже  це - зарплати,  стипендії, харчування», - зазначив Матвій Хренов.
 
Нагадуємо, що згідно  Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 січня 2016 року фінансування профтехзакладів передали місцевим органам влади. У результаті  - викладачі та студенти навчальних закладів не отримали зарплати і стипендії.  На минулому тижні  депутати Верховної Ради  виділили 2 млрд гривень із Державного  Бюджету на підтримку місцевих бюджетів для фінансування ПТУ.
 
Передача фінансування ПТУ місцевим бюджетам коштує Житомиру бюджету  розвитку. 
 
«Субвенції, яку виділила держава, не вистачає на реальні потреби ПТУ. Місто виділятиме кошти з міського бюджету. Закон України «Про бюджет України» був відомий ще в минулому році. Тому було закладено 75 млн грн. На минулому тижні відбулося засідання Верховної Ради України, яка підтвердила передачу ПТУ містам обласного значення та обласним центрам. Хоч кошти з міського бюджету  мають бути витрачені  на освітлення та покращення освіти в школах та садочках. Але Верховна Рада вирішила, що  профтехосвіта має фінансуватися з міських бюджетів міст обласного значення . ВР вже двічі підтвердила своє рішення, підкріпила це певними коштами,  і це вже мають бути видатки з міського бюджету», - прокоментував ситуацію посадовець.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare