Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482621
Прогноз погоди
Відбулася зустріч Сергія Сухомлина з представниками міської спілки афганців
4 лютого 2016 року 17:48
Напрямки співпраці міської влади та Житомирської спілки воїнів-інтернаціоналістів, проблемні питання, зокрема, в частині виконання державних зобов’язань,  обговорили  міський голова Сергій Сухомлин та воїни-афганці під час зустрічі сьогодні, 4 лютого.
 
На початку зустрічі з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану Сергій Сухомлин та голова обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів  Павло Мєнтов вручили почесні грамоти та відзнаки ветеранам війни.
 
Міський голова наголосив, що незважаючи на те, що у зв’язку з подіями, які відбуваються на Сході України, більше уваги приділяється потребам учасникам АТО, соціальний захист воїнів-афганців повинен залишатися одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади.
 
«Наш обов’язок - не забувати про людей, які виконали свій військовий обов’язок, віддали життя, здоров’я заради нас. Ми маємо зробити все можливе для належної шани воїнів та членів їх родин», -  сказав Сергій Сухомлин.
 
«Я вдячний міській владі за співпрацю. Житомирська міська рада стала єдиною в Україні, яка звернулася до Кабінету Міністрів України, щоб у державному бюджеті передбачили кошти для придбання житла воїнам-афганцям. Нещодавно було виділено декілька квартир», - зазначив голова міської спілки воїнів-інтернаціоналістів Юрій Панасюк.
 
Міський голова Сергій Сухомлин  констатував, що вирішення житлового питання неможливе без координації дій міської влади та організацій, що опікуються ветеранами війни. Він запропонував учасникам бойових дій в Афганістані співпрацювати з даного питання з об’єднаннями учасників АТО і розповів про декілька варіантів вирішення житлового питання.
 
«На наступну сесію, яка відбудеться 9 лютого,  виноситься питання затвердження документації земельних ділянок під забудову по вул.  Черняховського. Є потенційні інвестори, які готові віддавати 10-12% житла учасникам АТО. Наприклад, у нас є пропозиція по «Набережному кварталу»  щодо 30 квартир. Атошники позитивно ставляться до того, щоб розподілити це житло і серед інших людей, які виконали свій військовий обов’язок. Тому мені необхідна ваша співпраця. Якщо ми сядемо, розробимо певну формулу. Ми можемо разом вирішити,  яким чином розподілити ці квартири серед усіх, хто їх потребує.  У цьому році отримати 5 квартир афганцям цілком реально. Таких проектів у нас буде декілька», - зазначив очільник міста.
 
«Також дану проблему можна вирішити іншим шляхом, - продовжує С.Сухомлин. - Місто може виділити земельну ділянку з комунікаціями під забудову для кооперативу. Люди, які потребують виділення житла, можуть увійти до складу кооперативу і самі виступати замовниками будівництва. Таким чином частина квартир відходить учасникам кооперативу, частина – виставляється на продаж. Що значно знижує собівартість житла».
 
Під час зустрічі  члени афганської спілки також  поспілкувалися з представниками виконавчих органів міської ради щодо створення робочої групи сприяння діяльності міської спілки воїнів-інтернаціоналістів та міських організацій учасників АТО, пільгового проїзду інвалідів та учасників бойових дій у громадському транспорті міста Житомира, їх  соціального захисту, а також медичного обслуговування.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare