Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464710
Прогноз погоди
У Житомирському аеропорту вперше за 25 років сів літак
29 січня 2016 року 18:14
29 січня пасажирський борт Saab 340 о 13:30 здійснив посадку в Житомирському аеропорту. Стати свідками визначної для Житомира події на аеродром "Житомир - Смаковка" приїхали начальник управління аеродромів та аеропортів Державної авіаційної служби України, перші особи міста та області, ЗМІ, бажаючі житомиряни та, безпосередньо, власники авіакомпанії і аеропорту. Гості заходу пройшлися відновленим приміщенням терміналу, зустріли літак та взяли участь у прес - конференції.
 
Олексій Янчук, власник авіакомпанії YANAIR,  наголосив, що сьогоднішній рейс  є технічним, тому літак прибув пустим. На першому етапі борти авіакомпанії в Житомирі будуть проходити технічне обслуговування та фізично перебувати на території аеродрому. Перспектива пасажирських перевезень недалека, але ще є над чим працювати.
 
"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб цей аеропорт став справжнім авіавузлом, який буде зв'язувати нашу область та місто з усім світом. Те, що ви сьогодні побачили,  - це лише частина всього, чого ми запланували", - розповів Олексій Янчук.
 
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що відкриття аеропорту - це податки, робочі міста, а також надія на позитивні зміни у Житомирі. 
 
"Сьогодні, у 2016 році, коли в  країні криза, у Житомирі відкривається аеропорт. Не можна сьогодні переоцінити значимість цієї події для міста. Лише за 2015 рік, при умові, що аеропорт не функціонує на повну потужність, Житомир отримав майже 1,5 млн грн в бюджет. Окрім цього, ми отримуємо ще й робочі місця  для Житомира: 400-450 робочих місць на підприємстві - це хороший показник. Місто використало той шанс, який отримав, аеропорт стане для нас тим показником, який для багатьох стане прикладом в тому, що у Житомирі вміють і хочуть працювати з інвестором", - констатував Сергій Сухолмин.
 
Для довідки: 
30 грудня 2015-го року Житомирський аеропорт отримав сертифікат аеродрому
Бюджет міста  Від діяльності авіакомпанії «YANAIR» та ДП «Аеропорт-Житомир» ТОВ «Акорд» отримав:
1 млн 428 тис. грн. З них: 543 тис. грн – орендна плата за землю;
578, 7 тис. грн –  збір за першу реєстрацію літаків,
306,8 тис. грн – надходження коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове