Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 463576
Прогноз погоди
Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію
29 січня 2016 року 17:05
Житомир може долучитися до освітнього проекту «Technology Nation», який  реалізується Фондом BrainBasket - некомерційною організацією, яка займається розвитком IT-освіти. Проект стартує з 1 березня 2016 року в Україні і має амбітну мету - допомогти у підготовці 100 000 IT- фахівців до 2020 року. Про це йшлося на прес-конференції 29 січня 2016 року.
 
«Ми хочемо навчати дорослих людей, у яких вже є базова вища освіта або середня спеціальна освіта. Вікові обмеження – від 23 до 40 років. Це люди, яким потрібна профорієнтація та  безкоштовна перекваліфікація в IT- індустрію через експрес програми, що є інтенсивними і насиченими, які не замінять вищу освіту та не конкурують з нею», -  розповів під час зустрічі  директор BrainBasket, Володимир Люлька.
 
Всі учбові програми запускатимуться на базі бібліотек. Місце навчання  буде  обладнано комп’ютерним класом. Вчити, як писати програму, будуть «волонтери-айтішники» протягом  трьох місяців.  Зі слів ініціатора проекту, до кінця поточного року планується відкрити більше 100 учбових центрів на базі бібліотек не тільки в обласних центрах, а й в райцентрах з населенням більш як 50 тис. та набрати більше 500 волонтерів.  
 
За словами Володимира Люльки, проект стартував у грудні 2015 року, і вже  через тиждень було зареєстровано 15 тис заявок, зараз – близько 40 тис.  По  Житомиру - близько 300 реєстрацій. Обов’язковим є знання англійської мови на середньому рівні. Володимир Люлька переконаний, що технічні науки мають вчитися англійською мовою, тому  матеріал відеокурсів не перекладається спеціально.
 
Заняття проходитимуть на базі бібліотек в 22 обласних центрах України і триватимуть 3 місяці. Навчальні курси складені на основі програм технологічних вузів світу: Гарварду, МІТ і Стенфорду.
 
Житомиряни, які мають бажання працювати в IT-сфері, але не мають фінансової можливості, можуть безкоштовно втілити  в життя задумане. Організатори запрошують для участі в проекті волонтерів (програмістів, вчителів інформатики), які хочуть навчити людей опанувати нову популярну професію.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове