Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482666
Прогноз погоди
У Житомирі обговорили стратегію регіонального розвитку
28 січня 2016 року 18:19
Сьогодні, 28 січня, в Житомирі  обговорили впровадження Стратегії регіонального розвитку Житомирської області до 2020 року. Круглий стіл на тему: «Процес реалізації стратегії регіонального розвитку у Житомирській області: проблеми, досягнення та перспективи» пройшов у міській раді за участі представників органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації,  ГО.
 
Організатор зустрічі Жанна Соловйова,  голова правління Молодіжної громадської організації «Сучасний Формат», експерт Асоціації регіональних аналітичних центрів України,  представила результати моніторингу особливостей процесу розробки та реалізації Стратегії регіонального розвитку у Житомирській області до 2020 року.
 
На круглому столі йшлося також про інвестиційні проекти та програми, що фінансуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.
 
Про досвід Житомира в реалізації інфраструктурних проектів розповів директор департаменту економіки міської ради Костриця Микола.  Завданням енергоефективніих проектів є скорочення споживання енергоресурсів. «Це неможливо зробити, не здійснюючи комплексну термодернізацію в місті, слід також запускати проекти енергомоніторингу та енергоменеджменту для відслідковування  результатів стратегічної мети. Якщо вдасться реалізувати 20% від задуманого, Житомир оновиться в плані освітлення, в плані термомодернізації соціальної сфери», - зазначив М. Костриця.  Головне, на чому наголосив посадовець, - до процесу стратегічного планування має долучатися територіальна громада.  Він підкреслив, що   під час презентації проекту інтегрованого розвитку міст, за яким Житомир став одним з 4 міст України, де будуть працювати фахівці GIZ, які допомагатимуть написати план інтегрованого розвитку міста, що є одним  з елементів Стратегічного плану міста. Громада ж  має бути експертом при підготовці проектних документів. 
 
Захід відбувся у рамках проекту «Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг стратегій регіонального розвитку», що здійснюється Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у партнерстві із Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Сучасний Формат» у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів, а також Інститутом громадянського суспільства, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», Офісом Ради Європи в Україні за підтримки Європейського Союзу.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare