Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464546
Прогноз погоди
Підпис на підтримку електронної петиції: один раз з однієї ІР-адреси протягом доби
27 січня 2016 року 17:26
Житомирська міська рада здійснює прийом електронних петицій через веб-сайт міської ради zt-rada.gov.ua. Даний сервіс працює на сайті від 3 листопада 2015 року. Подати або підтримати петицію можуть лише зареєстровані користувачі. Наразі у системі зареєструвалися понад 2500 осіб, подано 155 петицій, 14 з яких набрали 250 підписів на свою підтримку та розглянуті керівництвом міської ради.
 
«24 січня на сайті під петицією, опублікованою 22 січня, зафіксовано «накрутку» голосів. Оскільки відповідно до Закону України «Про звернення громадян» органи місцевого самоврядування під час збору підписів на підтримку електронної петиції зобов’язані забезпечити недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина, ми ввели обмеження - заборону голосувати кілька разів з однієї ІР-адреси протягом однієї доби», - повідомила в.о.начальника управління по зв’язках з громадськістю міської ради Світлана Прокоф’єва.
 
Також вона зауважила, що такий факт зафіксовано вперше, продемонструвала скрін-шоти із системи адміністрування сайту.
 
Нагадаємо, що сервіс «Електронні петиції» дає можливість громадянам донести свої ініціативи до Житомирської міської ради. Збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції здійснюється протягом трьох місяців. Якщо колективне звернення отримало на свою підтримку 250 підписів, його розгляд здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.
 
В електронній петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти. 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
  • Червоним позначено повтори голосів з однієї ІР-адреси чи одного комп'ютера
  • Видно, що в інших петиціях такого не було


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове