Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477280
Прогноз погоди
Експерти Німеччини та Швейцарії допомагатимуть Житомиру створити сильне місцеве самоврядування
26 січня 2016 року 16:49
У Житомирі буде впроваджено проект "Інтегрований розвиток міст в Україні" за підтримки німецького фонду GIZ. Його деталі обговорили під час зустрічі у міській раді 25 січня. Серед присутніх на заході були: міський голова Житомира Сергій Сухомлин, представники проекту на чолі з директором Матіасом Брандтом, керівники виконавчих органів ради, міські депутати, ЗМІ та ін. Сергій Сухомлин зазначив, що Житомир брав участь у конкурсі, щоб потрапити у даний проект, і переміг разом з Вінницею, Чернівцями та Полтавою. 
 
 "Даний проект дуже важливий для Житомира,  і наше місто одне з чотирьох  в Україні, яке GIZ обрало для його впровадження. Це серйозний проект, який включає в себе всі аспекти розвитку міста - демографічний, соціальний,  транспортний, систему роботи з твердими побутовими відходами, теплозабезпечення міста та екологію. Над цим проектом ми будемо працювати не один рік, і хочеться, щоб до роботи над проектом долучалися депутати міської ради, громадські організації. Хочу подякувати фонду GIZ за таку увагу до Житомира, в нас вже склалися дружні відносини, ми активно співпрацюємо у багатьох напрямках", - зазаначив Сергій Сухомлин.
Міський голова розповів гостям про досвід та досягнення міста Житомира у впровадженні енергоефективних проектів. Також Сергій Сухомлин ознайомив присутніх з тими проектами, над якими у місті працюють на сьогоднішній день.
 
 "На сьогодні ми готуємо документи, в лютому місяці на рівні уряду буде ратифіковано кредитну лінію Європейського інвестиційного банку. Для України банк надає 300 млн євро, і розглядається декілька направлень роботи: це робота,  що забезпечуватиме водою та водовідведенням, по термодернізації адмінбудівель. Наші управління готують на цей проект повністю  всі школи та садочки, будівлі соціальної сфери, які не потрапили у проект НЕФКО і по гранту Швейцарського бюро співробітництва. Також за  цим проектом інвестиційного банку, плануємо повністю замінити освітлення у Житомирі на енергоефективне. Це кредити на термін від 20 до 30 років с пільговим періодом 3 - 8 років, також тут буде і грантова складова, процентна ставка на рівні 1,3% річних",  - констатував Сергій Сухомлин. 
 
Матіас Брант, директор проекту "Інтегрований розвиток міст України", розповів, що це спільний проект урядів України, Швейцарії та Німеччини. Він передбачає фінансову підтримку у розмірі 50 тис.євро. Одна із цілей такого співробітництва -  зробити внесок в розробку реформи місцевого самоврядування за стандартами ЄС. 
 
"В рамках цього проекту будуть створені робочі групи серед працівників міської ради, відповідних управлінь, відповідних технапрямків, які будуть залучені в діяльність цього проекту, визначений координатор проекту (це прерогатива міського голови) і долучена громадскість. Як зазначалося, засідання таких робочих груп проходитимуть раз на місяць. Вони почнуть свою роботу з написання стратегії для міста, яка ляже в основу майбутньої роботи міської ради всіх наступних проектів і допоможе ще додатково залучати кошти міжнародних донорів та організацій. В робочу групу будуть залучені також експерти із Німеччини та Швейцарії", - розповів Матіас Брандт. 
 
Міський голова Сергій Сухомлин та директор проекту Матіас Брандтнаголосили на важливості   громадської думки,  аби разом визначитися,  на що можна використати ці кошти. Для цього необхідно написати звернення на ім'я міського голови про бажання увійти у таку робочу групу. 
 
"Така робота вимагає багато власного часу, її будуть розглядати наші міжнародні партнери, ми повинні якісно готувати матеріали. Кожен етап буде донесено до житомирян, що ми могли отримати зворотній зв'язок і могли внести доповнення  або зміни в свої пропозиції", - резюмував Сергій Сухомлин. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare