Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464545
Прогноз погоди
ПТУ не включено до мережі міських освітніх закладів. Діти-сироти отримають матеріальну допомогу
25 січня 2016 року 14:24
Сьогодні, 25 січня 2016 року, депутати Житомирської міської ради не прийняли рішення «Про включення до мережі управління освіти міської ради закладів професійно-технічної освіти», підтримавши при цьому рекомендації постійних депутатських комісій, та направили звернення Президенту України, Кабінету Міністрів та Верховній Раді України щодо перегляду Державного бюджету України в частині фінансування професійно-технічних закладів освіти.
                                                                                                        
Міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у суботу, 23 січня, в м. Києві відбулися загальні збори міст-членів Асоціації міст України, де піднімалося питання  фінансування закладів професійно-технічної освіти.
 
«На загальних зборах Асоціації міст України було прийнято  звернення до Президента України, Верховної Ради України, а також до Кабінету Міністрів України стосовно вирішення  питання фінансування ПТУ, - розповів С. Сухомлин. – Зокрема, у ньому йдеться: «Терміново внести зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2016 рік», якими передбачити у ст. 27, що фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах розташованих у містах обласного значення здійснюється лише у разі згоди відповідних міських рад та після передачі з державної у комунальну  власність цих закладів, проведення усіх необхідних заходів щодо їх юридичного підпорядкування. У разі відсутності згоди, фінансування здійснюватиметься за рахунок обласних бюджетів».
 
Незважаючи на те, що питання фінансування ПТУ і досі залишається відкритим, учні пільгових категорій, які навчаються у даних навчальних закладах, не залишаться без уваги.  Депутати Житомирської міської ради прийняли рішення «Про виплату  матеріальної допомоги», згідно з яким діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, (учні  ПТУ) отримають одноразову грошову допомогу у розмірі стипендії.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове