Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5559
візитів всього: 481404
Прогноз погоди
Про стан захворюваності ГРВІ та грипом серед населення Житомира станом на 22.01.16
22 січня 2016 року 11:38
За інформацією Житомирського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області рівень захворюваності населення м. Житомира на грип/ГРВІ упродовж 3-го тижня 2016 р. перевищив пороговий рівень захворюваності на 16,8% і становить 95,9 при розрахунковому пороговому – 79,8 (на 10 тис. нас.), тобто наразі реєструється уже не сезонна, а епідемічна захворюваність.
 
Ріст захворюваності реєструється серед усіх вікових груп дитячого та дорослого населення.
 
Упродовж останньої доби захворіло 467 осіб, із них: 245 дорослих і 222 дітей.
 
За інформацією міських закладів охорони здоров’я госпіталізовано за останню добу 10 дорослих і 21 дитина, 4 чол. знаходиться в реанімації.
 
21.01.2016р. проведено чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Житомира, на якому був затверджений План реалізації заходів щодо недопущення подальшого поширення серед населення м. Житомира захворювання на грип типу А, в тому числі на пандемічний грип типу А (Н1N1).
 
Планом передбачено посилення санітарно-протиепідемічного режиму в міських закладах охорони здоров’я, забезпечення готовності закладів та госпітальної бази до підйому захворюваності на грип типу А (А(Н1N1) та ГРВІ. Керівникам підприємств, установ та організацій міста незалежно від форм власності та підпорядкування запропоновано:
  • Забезпечити дотримання санітарно-протиепідемічного режиму, вологе прибирання з дезінфекційними засобами, провітрювання приміщень;
  • Забезпечити особистий контроль щодо дотримання необхідного температурного режиму в дитячих, освітніх установах та закладах, житлових приміщеннях та на транспорті;
  • Забезпечити працюючих на відкритому повітрі приміщеннями для обігріву та прийому їжі;
  • Забезпечити миття рухомого транспорту - трамваїв, тролейбусів із застосуванням деззасобів;
  • Забезпечити проведення дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей (аеропорти, вокзали, ринки тощо), у дитячих дошкільних, освітніх закладах, закладах культури, на підприємствах, в організаціях та установах незалежно від форми власності.
Шановні житомиряни, пам'ятайте, ваше життя та здоров'я у ваших руках. Не нехтуйте елементарними правилами і вам вдасться уникнути захворювання. Нагадуємо, для того, щоб вберегтися від інфекції варто утриматись від відвідування місць великого скупчення людей, часто мити руки та при найменших симптомах захворювання залишатися вдома та звернутися до лікаря.
 
Корисна інформація за посиланням: http://articles.komarovskiy.net/gripp-i-orvi-prostejshaya-instrukciya.html


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare