Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 463607
Прогноз погоди
У Житомирі презентували міжнародний проект шведської поліції та громадської організації "Жінка до жінки"
21 січня 2016 року 15:57
Сьогодні,  21 січня, в прес-центрі міської ради відбулася презентація спільного міжнародного проекту з протидії насильству в сім’ї,  що реалізовуватиметься  громадською організацією «Жінка до жінки» та шведською поліцією. 
 
У зустрічі, організованій управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, взяли участь представники шведської поліції, громадської організації "Жінка до жінки", Житомирського міського відділу поліції, виконавчих органів міської ради та служб, які дотичні до діяльності з протидії насильству у сім’ї: управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління освіти, міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді, служби у справах дітей.
 
За словами представників спільного міжнародного проекту,  він має на меті віднайти нові механізми, які можуть бути впровадженні  для протидії гендерному насильству. Програма складається із різноманітних навчальних напрямів, наприклад, «Мир та безпека жінки».
 
Зокрема представниця громадської організації «Жінка до жінки» Стіна Магнусон Буур  розповіла: «Проект розраховано на 5 років. У ньому візьмуть участь 25-30 представників із 5 країн світу. Серед них: Україна, Македонія, Албанія, Косово та Молдова. Розпочинається навчання 2-3 тижневим курсом лекційних та дискусійних занять у Швеції. По завершенню курсу на 5-6 місяців учасники повертаються додому та імплементують здобуті знання та навички на практиці. Наступний інтенсивний етап Проекту відбувається вже на території іншої держави, яка не є учасником Програми, наприклад, Польщі»
 
На важливості подібного проекту, можливості зустрічі для обміну  досвідом  з питань протидії випадкам насильства наголосила керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко. «Насильство у сім’ї є дійсно гострою проблемою суспільства. Так слалося, що стосунки в українській сім’ї  завжди були закритими від оточуючих,  звичною для   слов’янських народів  стала приказка «Б’є – значить любить».  Але від цього слід відходити.  Адже проблему можна вирішити тільки тоді, коли про неї стане відомо, - каже Ольга Пашко. – Для нас важливим є досвід  та напрацювання Швеції у вирішенні даного питання.  У міській раді є соціальні служби, міський центр, які готові надати кваліфіковану допомогу у вирішенні  проблем насильства. Також відстеженням подібних питань серед учнівської молоді займаються  спеціалісти освіти міста».
 
У ході зустрічі представники делегації ознайомилися з основними проблемами, статистикою та механізмами протидії насильству в сім’ї у м. Житомирі та поділилися  власним досвідом.
 
Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Людмила Сікайло зауважила, що спільна діяльність у рамках проекту сприятиме віднайденню  спільних  рішень, механізмів  роботи із жертвами насильства та кривдниками, які допоможуть    подолати явище насильства у сім’ї, однієї з найбільш прихованих проблем суспільства.
 
«Тут основним та найбільш важливим є те, як співпрацюють поліція, органи влади та громадські організації. Завдання поліції – грамотне розслідування того чи іншого випадку насильства. Також є питання активних та проактивних дій: ми маємо роз’яснити населенню, що є поганим, а що хорошим. Кожна людина повинна знати, куди звернутися та як протидіяти у разі виникнення випадків насильства. Ми є абсолютно відкритими, інформуємо громаду про те, що і як робимо. Кажемо, що нам потрібно для якісного розслідування», - зауважив представник шведської поліції Йоакім Рігхаммар.
 
За інформацією  Житомирського міського  відділу поліції, у 2015 році в місті Житомирі зафіксовано 3925 звернень щодо насильства в сім’ї, з них стосовно дітей – 37, від жінок – 3065, від чоловіків – 823. На обліку  з приводу вчинення насильства в сім’ї перебуває 795 осіб.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько
  • фото Юліани Паранько


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове