Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 464446
Прогноз погоди
У Житомирі впроваджується система прозорих закупівель «ProZorro»
19 січня 2016 року 16:28
У Житомирській міській раді розпочато роботу  із впровадження системи, яка дозволить зробити процес проведення тендерів відкритим та прозорим. Сьогодні, 19 січня, в прес-центрі міської ради відбулася нарада з працівниками виконавчих органів ради, які відповідають за проведення державних закупівель.
 
У грудні 2015 року Верховною Радою України було ухвалено Закон «Про публічні закупівлі», який забезпечує повний перехід усіх державних закупівельників на електронну систему. З квітня, в обов’язковому порядку,  на дану систему перейдуть міністерства, відомства, великі державні компанії, а з серпня почнуть переходити й виконавчі органи та підприємства міських рад. Законом передбачається, що закупівлі можуть здійснюватися шляхом застосування таких процедур:відкриті торги, конкурентний діалог і переговорна процедура закупівель. 
 
«Система «ProZorro» – це ефективний інструмент для того, щоб як організатори торгів, так і постачальники проводили закупівлі прозоро. Також це інструмент для громади, адже за його допомогою будь-яка людина, яка має доступ до мережі інтернет, може зайти на сайт і в режимі он-лайн подивитися, які державні підприємства чи установи  з усієї України у даний момент проходять торги. А також, які постачальники беруть в них участь, запропоновані ними ціни,  хто визначений переможцем, - розповідає перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький. - По завершенню тендерів також є можливість переглянути угоди, які були укладені з постачальниками, і їхні умови. Тобто система зроблена так, щоб максимально прозоро висвітлювати інформацію про державні закупівлі  установ та підприємств».
 
Також під час наради поінформували, що  система «ProZorro» дозволяє проводити всі державні закупівлі на електронному аукціоні. На відкритих інтернет-майданчиках можна придбати товари на суму до 200 тис. грн. Перевага у відкритості системи у тому, що будь-хто може зайти на сайт та проконтролювати торги для різних установ.
 
Для працівників  виконавчих органів Житомирської міської ради буде проведено навчання, під час  якого кожен з них буде мати можливість якісно підготуватися до роботи в он-лайн режимі і отримати відповіді на свої запитання.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове