Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 481639
Прогноз погоди
За ініціативи депутатів у місті буде створено робочу групу з інвентаризації тимчасових споруд
18 січня 2016 року 20:19
На засідання комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування для того, щоб вирішити питання із встановлення тимчасової споруди за адресою вул. Київська, 15, сьогодні, 18 січня, прийшли громадські активісти та представники мешканців прилеглих будинків.
 
За їх словами, проблема полягає в тому, що про розміщення цієї тимчасової споруди їх ніхто не повідомляв та не запитував їх думки з цього питання.
 
"Паспорт прив’язки на вказану тимчасову споруду був наданий у відповідності  до  Комплексної схеми, дію якої зараз призупинено ухвалою суду. Нашим регуляторним актом (Комплексною схемою), затвердженому рішенням виконкому після відповідних громадських обговорень, не передбачено обговорення кожної тимчасової споруди на громадських обговореннях, це не передбачено чинним законодавством," - сказала начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова. Також головний архітектор міста повідомила, що через призупинення дії Комплексної схеми дозвільні документи на встановлення тимчасових споруд наразі не видаються. Крім того, на даний час анульовано близько 20 паспортів прив’язок.
 
Депутат міської ради Олександр Рибак поінформував, що вчора виїжджав на місце, де проводиться встановлення споруди і спілкувався з мешканцями прилеглих будинків.
 
«Люди проти такого будівництва. Вчора, у мороз -8 градусів, вони вийшли протестувати проти цього з плакатами. Це територія громадського простору. Активісти стверджують, що вночі там з’явилася тимчасова споруда. Власники захищаються і кажуть, що у них є дозвільні документи. Натомість ми могли би запропонувати зробити на цьому просторі дитячий майданчик», - розповідає Олександр Рибак.
 
Мешканка будинку Олена Кучерук каже, що її сусідів обурив не лише факт встановлення тимчасової споруди, а й те, яким чином проводяться відповідні монтажні роботи. За її словами, на території, де проводиться встановлення споруди, розкидано будівельні матеріали, якими можуть поранитися перехожі, в тому числі діти.
 
Міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що спірні моменти щодо встановлення тимчасових споруд на території міста Житомира виникають не вперше.
 
«В минулому році при виконавчому комітеті була створена комісія, яка займалася розглядом заяв на встановлення цих споруд. Комісія  давала рекомендації щодо їх встановлення чи не встановлення. В результаті роботи даної комісії у нас виникло достатньо багато спірних моментів. Це стосується не тільки цього об'єкта, а також групи об’єктів по вул. Шевченка. Люди дійсно були проти встановлення на даних територіях тимчасових споруд. Ось чому в мене було таке відношення до такої кількості членів виконкому. Виконавчий комітет в попередньому  складі показав свою неефективність. З однієї сторони, вони повинні були захищати інтереси людей, з іншої – самі продукували рішення, які потім викликали неоднозначну реакцію з боку житомирян, - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.- По даному об’єкту: у нас є формальні підстави для скасування паспорту прив’язки. Адже об’єкт не було встановлено протягом півроку».
 
Міський голова також наголосив, що для попередження виникнення подібних ситуацій у майбутньому слід розробити політику із встановлення тимчасових споруд. "У подальшому потрібно розробити чітку  політику із встановлення тимчасових споруд. Тому, що з однієї сторони є малий бізнес, є наші житомирські виробники, які повинні мати можливість встановлювати тимчасові споруди. Адже для них це можливість популяризувати власну продукцію, можливість, оминувши націнки торговельних мереж, зайти до покупця. З іншого боку, ми не повинні перетворити це все в хаотичну забудову міста", - зауважив С.Сухомлин.
 
За ініціативи членів депутатської комісії буде створено робочу групу з інвентаризації тимчасових споруд. До її складу увійдуть депутати, представники управлінь архітектури, регулювання земельних відносин, інспекції з благоустрою міської ради, активісти.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare