Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464682
Прогноз погоди
Виконком затвердив схему розрахунку за технічне обслуговування ліфтів після остаточної відміни карток
15 січня 2016 року 21:51
15 січня на позачерговому засіданні виконавчого комітету було розглянуто вимоги адміністративної колегії Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та прийнято рішення встановити оплату за технічне обслуговування ліфтів у місті у кожному під'їзді окремо. Радник міського голови Юрій Мойсеєв зазначив, що виконавчий комітет 16 грудня минулого року підтримав рішення про відміну ліфтових карток у Житомирі і встановив вартість послуги  з технічного обслуговування ліфтів у розмірі середньозваженого тарифу: 0,44 грн за 1 кв.м. Та на вимогу Антимонопольного комітету ця сума має нараховуватися по кожному ліфті окремо, згідно певних умов:
 
"У зв'язку із тим, що не можна встановлювати середньозважений тариф, була рекомендація по кожному ліфту зробити окремі розрахунки. Ми дослухались до цієї рекомендації Антимонопольного комітету, по кожному будинку, під'їзду та ліфту зробили розрахунок. Таким чином, сума за технічне обслуговування ліфтів складе від 20 коп. за м2. Все залежатиме від того, в якому стані ліфт, якого він року, яка його амортизація. Був вивчений технічний стан кожного ліфта, зроблений розрахунок по кожному під'їзду", - наголосив Юрій Мойсеєв.
 
Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що відміну ліфтових карток розпочато з 1 січня і 80% карткоматів вже знято. За січень місяць людям у квитанції плата за техобслуговування ліфту нараховуватись не буде. Міський голова наголосив, що є затримка зняття приймачів карток у ліфтах, вона пов'язана з тим, що фізично ліфтові компанії не можуть одночасно зняти карткоприймачі у всьому місті, але за тиждень - два роботи будуть закінчені. Сергій Сухомлин впевнений, житомиряни будуть задоволені від звільнення міста з карткового рабства.
 
"Як демонструє досвід по ВЖРЕПу №6, у нас більше 60% людей було за відміну ліфтових карток і трохи більше 30% - проти. Тоді ще додатково впливав фактор, що для мешканців 1 та 2 поверху включалась плата за техобслуговування ліфтів в квитанцію, тепер вона відмінена і це позитив. Демонструвати невдоволення частково будуть мешканці 3 поверху, бо не всі користуються ліфтом і вони будуть за ліфтові картки. Але загалом 80-85% відсотків мешканців в чиїх під'їздах є ліфти, при надійному їх функціонуванні, будуть задоволені від відміни ліфтових карток", - сказав Сергій Сухомлин.
 
Належне функціонування ліфтів у місті обіцяє радник міського голови Юрій Мойсеєв та констатує, що з причиною кожної зупинки ліфта, буде особисто розбиратись. Окрім того посадовець каже, відміна ліфтових карток не добровільно-примусова, мешканці під'їзду погодившись між собою, можуть залишити картки.
 
"Якщо мешканці якогось конкретного під'їзду хочуть залишити карткову систему, вони це зможуть зробити. Для цього потрібно провести збори, скласти протокол і якщо 50% +1 квартир підтримують ідею, їм встановлюють карткоприймач і у їхньому під'їзді ліфт працюватиме на картці. Інформацію з даними умовами буде розміщено у кожному ліфті, а також схему, яку суму оплати за технічне обслуговування ліфту буде нараховано для кожного конкретного під'їзду", - резюмував Юрій Мойсеєв. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове