Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 490238
Прогноз погоди
У приміщенні кінотеатру «Жовтень» пройшов благодійний захід для безпритульних житомирян
11 січня 2016 року 18:14
11 січня в приміщенні кінотеатру «Жовтень»  відбувся святковий різдвяний захід для понад сотні безпритульних житомирян. Захід організовано ГО «Милосердя», ГО «Прорив - Перемога», християнською церквою «Перемога» за підтримки міської ради.
 
Співорганізатори обіду та святкового концерту для безхатченків кажуть: для них важливо не просто нагодувати людей, а й дати їм відчути  домашню атмосферу, зрозуміти, що про них  піклуються.
 
«Все, що ми проводимо, робиться від чистого серця, з радістю для того, щоб дати кожному з присутніх хоч маленьку часточку свята, показати, що нам не байдужа їх доля. Головне наше завдання  -  дати людям можливість повернутися в сім’ю,  до активного соціального життя», - зазначив пастор церкви «Перемога» м. Житомира Віталій Осіпчук.
 
Голова громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук зазначив, що подібний захід проводиться вже вдруге і є одним з етапів соціалізації людей без постійного місця проживання.
 
Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Вікторія Краснопір розповіла, що робота із соціалізації безпритульних житомирян є одним з напрямків діяльності міської влади.
 
"Робота з бездомними - один з напрямків діяльності міської влади, управління праці та соціального захисту населення зокрема. Облік бездомних осіб  на підставі меморандуму, укладеного між виконавчим комітетом міської ради та громадською організацією «Милосердя», покладено на «Міський центр обліку бездомних осіб». У місті діє  «соціальний патруль», який, до речі, визнано одним з кращих в Україні", - сказала Вікторія Краснопір. Також вона подякувала представникам громадських організацій за активну роботу з соціально незахищеними та безпритульними житомирянами.
 
Управлінням праці та соціального захисту міської ради спільно з ГО «Милосердя» проводиться спільна робота з людьми без постійного місця проживання, щоб вони  відвідали Центр обліку та отримали необхідну медичну допомогу та гігієнічні послуги. Оскільки Центр обліку вже провів першочергові необхідні  ремонтні роботи  та має змогу прийняти для розміщення до 20 безпритульних, прийнято рішення про створення на його базі за адресою провулок 1-ий Іподромний, 15-А пункту нічного перебування безпритульних осіб та обігріву для них.
 
Ознайомившись з історією життя людей, що втратили притулок, начальник управління праці та соціального захисту населення  відзначила: "Я вважаю, що ці люди потребують не зневаги, а нашого співчуття і допомоги, оскільки свого часу потрапили в складні життєві обставини".
 
Для підтримки бездомних житомирян в зимовий період ініціатори заходу закликають всіх небайдужих мешканців міста відгукнутись та долучитись до посильної допомоги продуктами харчування, у тому числі домашньою консервацією, теплим одягом, засобами гігієни, які будуть використовуватися Міським центром обліку бездомних осіб. Телефони для довідок: 55-08-80 («Міський центр обліку бездомних осіб»), 47-03-67 (управління праці та соціального захисту населення міської ради).
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare