Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5560
візитів всього: 479536
Прогноз погоди
Батьки не купуватимуть миючі засоби в садочки за власні кошти
29 грудня 2015 року 17:09
Вперше для закупівлі миючих та гігієнічних засобів для дитсадків міста в бюджеті Житомира передбачили 1,6 млн. грн. За відповідне рішення проголосували депутати міської ради.
В Житомирі функціонують 43 дошкільні навчальні заклади, в тому числі 6 НВК, які відвідують 12 800 тисяч маленьких житомирян. Щороку для забезпечення миючими та гігієнічними засобами однієї дитини потрібно 125 грн. До цього часу мило, пральні порошки, засоби для миття посуду купували батьки. Тому, аби житомиряни додатково не витрачали кошти на ці потреби, в міському бюджеті передбачили фінансування.
 
«Раніше кошторис дошкільних навчальних закладів складався з фінансування заробітної плати, 40% оплати харчування дітей, ремонтів приміщень, утримання закладів, придбання меблів, обладнання, посуду та медикаментів. Гроші на миючі та гігієнічні засоби у бюджет не закладалися. Вже у 2016-му ми відійдемо від практики благодійних внесків у садочках на придбання миючих засобів, в бюджеті Житомира закладаємо 1,6 млн. грн», – зазначив  міський голова Сергій Сухомлин.
 
Заступник міського голови з гуманітарних питань Матвій Хренов додав, що наразі відмовитися від батьківських внесках повністю - неможливо, але поступово питання вирішуватимуть.
 
"Міська влада почала поступову кампанію щодо зменшення благодійних внесків у садочках. Звичайно, ми поки не можемо повністю фінансувати ремонти, бюджет цього не дозволяє. Але такі питання, як придбання миючих засобів за бюджетні кошти - це перший крок до відмови від батьківських внесків у дитячих садочках», – прокоментував рішення Матвій Хренов.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare