Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464487
Прогноз погоди
24 грудня - День працівників архівних установ
24 грудня 2015 року 10:08
Усвідомлюючи відповідальність перед територіальною громадою та з метою захисту соціально-майнових прав громадян, рішенням сесії Житомирської міської ради від 23.12.09 № 1122 було створено комунальне підприємство “Трудовий архів “Архівіст” Житомирської міської ради.
 
«На даний час в архівних установах міста зберігаються документи з кадрових питань (особового складу) 770 ліквідованих підприємств, установ та організацій. Загальна кількість справ складає 58,7 тисяч одиниць зберігання», - розповідає начальник архівного відділу міської ради Лідія Єфімова.
 
Серед них такі міські підприємства-гіганти  як ВАТ ”Льонотекс”, ВАТ ”Промавтоматика”, ВАТ ”Житомирдерев” та інші підприємства промисловості, торгівлі, громадського харчування. На цих підприємствах у свій час працювали десятки тисяч працівників, які мають законне право отримати довідки про заробітну плату, трудовий стаж, наявність пільгового стажу, поновити трудову книжку і таке інше.
 
Інформація щодо ліквідованих підприємств з кадрових питань (особового складу) ліквідованих підприємств систематично поновлюється на офіційному сайті Житомирської міської ради.
 
Також керівник архівного відділу Л.Єфімова зазначає, що вже десятий рік поспіль у якості добровільного навантаження працівники архівного відділу міської ради окремо ведуть книгу обліку відомостей місцезнаходження документів з особового складу перейменованих та реорганізованих діючих підприємств, а також ліквідованих підприємств, документи яких зберігаються в інших установах. Зокрема, у книгу вносяться адреси, телефони місцезнаходження архівних документів, а також відомості про осіб, які видають довідки. Таким чином, цей почин дозволив допомогти вже тисячам громадян, які шукають та не знаходять документи на підтвердження  трудового стажу або заробітку. Тому люди охоче діляться інформацією про місцезнаходження документів. Отже, архів має й зворотній зв’язок із громадянами.
 
"Міська влада не стоїть осторонь проблем архівних установ міста: постійно поліпшується матеріальна база, оновлюється розмножувальна та комп’ютерна техніка, виділяються додаткові площі під архівосховища, - зауважує Л.Єфімова.- Збереження архівних документів завжди було першочерговим завданням працівників архівних установ міста, в цьому напрямку проводилась і проводиться повсякденна кропітка робота".
 
Професіоналізм архівістів, усвідомлення високої відповідальності перед минулим, сьогоденням та майбутнім будуть і надалі  запорукою дбайливого збереження, примноження та використання для держави і кожного громадянина документальної пам’яті українського народу. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове