Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 55
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 477135
Прогноз погоди
День Святого Миколая для дітей, хворих на фенілкетонурію
18 грудня 2015 року 15:59
Доброю традицією Житомирського  міського  центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді  є вітання зі святом Святого Миколая дітей, які хворіють на фенілкетонурію. Щорічна святкова зустріч пройшла  у Житомирській міській раді 18 грудня.
 
Керівництво міста, фахівці міського центру соціальних служб, управління культури міської ради привітали гостей теплими словами та  подарунками, а студенти Житомирського агротехнічного коледжу – чудовою святковою  програмою.
 
У Житомирі проживає 23 дитини та молоді особи, хворі на фенілкетонурію. Це захворювання відноситься до числа рідкісних у світі та повністю невивчених хвороб, лікувальне харчування хворих дуже обмежене і специфічне, потребує великих фінансових витрат, а саме: щоденні витрати складають сотні гривень. Державою безкоштовне медичне лікування передбачено тільки для дітей до 3-х років. Тому міською радою щомісячно виділяються кошти для сімей з дітками, хворими на фенілкетонурію. У 2015 році  на ліки та харчування для людей із зазначеною хворобою було виділено і повністю реалізовано 630 тис. грн. з міського бюджету.
 
Соціальні служби міської ради постійно підтримують такі сім'ї, долучають їх до соціальних  та розважальних акцій.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare