Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 481128
Прогноз погоди
Історичне рішення: У Житомирі з 1 січня будуть відмінені ліфтові картки, - Сергій Сухомлин
16 грудня 2015 року 21:35
Відповідний документ прийнято на засіданні виконавчого комітету 16 грудня.  Систему ліфтових карток в місті буде скасовано протягом січня місяця 2016 року та встановлено вартість послуги  з технічного обслуговування ліфтів у розмірі: 0,44 грн за 1 кв. м.  
 
З 1 січня компанії, що обслуговують ліфти, працюватимуть місяць безкоштовно, за цей час мешканці зможуть використати раніше куплені картки, а сплачуватимуть за техобслуговування ліфтів лише з лютого 2016 року, зазначив міський голова Сергій Сухомлин.
 
«Я особисто займаюся питанням відміни ліфтових карток у Житомирі. З 2000 року мешканці міста повинні користуватися картками, щоб їздити ліфтом. Якщо на початку тисячоліття – це був вимушений крок, то останні кілька років – це здирництво коштів громадян. Житомир чи не єдине місто в Україні, де досі стоять карткомати. Півтора роки на посаді першого заступника ми поступово рухались до цього історичного рішення і на прикладі пілотного проекту у КПВЖРЕПі №6 стало зрозуміло, що при відміні карток,  ліфти все одно працюють справно. Особливих проблем протягом півтора року не виникало», - зазначає Сергій Сухомлин.
 
Відповідно до постанови Кабміну, при відміні ліфтових карток, оплата за технічне обслуговування ліфтів включається у квитанцію і нараховується за кв.м. незалежно від кількості осіб які проживають в квартирі та поверху. Це означає, що мешканці перших поверхів повинні були б сплачувати за техобслуговування ліфтом, коли ним не користуються.
 
«Ми розуміли таку несправедливість і чекали, поки на рівні Кабміну приймуть зміни до відповідної постанови по звільненню перших поверхів від сплати за технічне обслуговування ліфтів. І нарешті, в липні поточного року, це сталося. Також  рішенням виконавчого комітету міської ради ми відмінили оплату і для других поверхів, компенсуватимемо ліфтовим компаніям витрати з міського бюджету», - констатує мер Сергій Сухомлин.
 
Для певних категорій громадян оплата за технічне обслуговування ліфта буде розрахована відповідно до пільг та житлових субсидій, на які вони мають право.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare