Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477036
Прогноз погоди
Комісія з питань координації дій щодо попередження насильства
11 грудня 2015 року 11:07
10 грудня 2015 року в прес-центрі Житомирської міської ради відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності, яке було організовано управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради. 
 
Під час засідання було обговорено підсумки проведення у місті Житомирі Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»; стан виконання вимог Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»; окрім того, затверджено  план проведення засідань міської комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності на 2016 рік.
 
Під час засідання Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сімї. молоді та спорту міської ради, підбила підсумки міського етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», зазначивши найцікавіші заходи та проекти. НаталіяТарасенко, голова Ради ЖОМГО «Паритет» повідомила про реалізацію проекту «У Новий рік без насильства»; Олена Остапчук, канд. пед. наук, директор Центру гендерної освіти ЖДУ ім. І.Франка ознайомила із виданням методичних посібників з організації та проведення  відеолекторіїв з питань запобігання торгівлі людьми та протидії гендерному насильству та з упровадження ґендерного підходу в діяльність закладів позашкільної освіти за місцем проживання в рамках проектів, які реалізуються за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту;  Ольга Юрченко, директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді розповіла про діяльність центру щодо питань протидії насильству у сім'ї загалом та зокрема в рамках акції «16 днів проти насильства».
 
Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради є координуючим органом у місті з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Світлана Євченко, спеціаліст управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради поінформувала про основні цілі та завдання стосовно виконання Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», поінформувала про основні напрями роботи з реалізації гендерної політики у контексті Глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року, прийнятих 25 вересня 2015 року на саміті ООН. Важливим проектом у 2016 році стане створення гендерного портрету Житомирської міської ради; Раїса Кошевич, заступник начальника управління освіти   міської ради, розповіла про реалізацію гендерної політики в освітніх закладах м. Житомира.
 
Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare