Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 482414
Прогноз погоди
«Оксія» презентувала книгу соціальної поезії «Трикутна луна»
11 грудня 2015 року 10:45
10 грудня в прес-центрі міської ради відбулася презентація книги соціальної поезії «Трикутна луна». Видання книги відбулося за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради в рамках реалізації однойменного соціального проекту літературно-мистецького об’єднання «Оксія».
 
Мета проекту «Трикутна луна» - попередження негативних явищ в молодіжному середовищі, попередження вчинення правопорушень підлітками, формування здорового способу життя і зменшення ризиків рецидивів злочинів вчинених молоддю.
 
За словами голови мистецького об’єднання «Оксія» Вадима Жалюка, презентація книги вже відбулася в навчальних закладах міста в рамках реалізації місячника правових знань та всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».  
 
«Книга цікава тим, що це є розповідь зі стійким сюжетом, але вона виконана у віршовій формі. Прочитавши від першого вірша до останнього, складається чітка мозаїка життя та переживання ліричного героя», - сказав В. Жалюк.
 
Начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту  Ірина Ковальчук подякувала мистецькому об’єднанню за ініціативу та зауважила: «Тема неформальної освіти є  сьогодні надзвичайно актуальною. І саме віршоване слово, поезія може донести до дитини набагато більше інформації, змісту ніж нотації та лекції дорослих. Якщо мама і тато прочитають і обговорять з дитиною такі вірші,  то це матиме хороший виховний ефект».
 
Список авторів антології соціальної поезії  «Трикутна луна»
  • Жалюк Вадим (голова  народно-аматорського літературно-мистецького об’єднання  «Оксія», переможець всеукраїнських та міжнародних літературних фестивалів: «Стословие» м. Симферополь, «Просто на Покрову»  м. Коростень Житомирської області, «Підкова Пегаса», м. Вінниця, «Шорох», м. Симферополь та ін., «Антракт», м. Херсон, учасник IV літературної школи в Карпатах за підтримки Польського інституту в Україні, автор книги соціальної прози «Дорослі@діти»).
  • Паламарчук Ніна (член НАЛМО «Оксія», переможець всеукраїнських та міжнародних літературних фестивалів: «Ватерлінія», м. Миколаїв, «Підкова Пегаса», м. Вінниця, «Шорох», м. Симферополь та ін.).
  • Паламарчук Ларіса(член НАЛМО «Оксія», переможець всеукраїнських та міжнародних літературних фестивалів: «Підкова Пегаса»,                  м. Вінниця, «Шорох», м. Симферополь та ін.).
  • Петровский Віктор (член НАЛМО «Оксія», координатор літературно-мистецького фестивалю «Коростишів-двір», м. Коростишів Житомирської області).
  • Паскель Володимир (член НАЛМО «Оксія»,член літературного  товариства «Німецькі автори України»).
  • Климчук Олег (керівник клубу інтелектуального дозвілля «Алатир» при Житомирському торговельно-економічному коледжі).
  • Гаврилова Оля ( координатор літературного проекта «Квартира № 10», співорганізатор заходу «Містичний Житомир», жовтень 2015).
  • Розбицька Марія (Голова Житомирської обласної літературної спілки ім. М. Клименка).
  • Гулюк Костянтин (поет, бард, переможець всеукраїнських фестивалів «Лісна Фієста», «Мі-Сі-Соль»).
  • Марченко Микола (член НАЛМО «Оксія», вчитель загальноосвітньої школи в Андрушівському районі Житомирської області).
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare