Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477012
Прогноз погоди
У Житомирі видано методичні посібники з гендерної тематики
10 грудня 2015 року 15:50

 

У Житомирі видано методичні посібники з організації та проведення відео лекторіїв з питань запобігання торгівлі людьми та протидії гендерному насильству та з упровадження гендерного підходу в діяльність закладів позашкільної освіти за місцем проживання.
 
10 грудня під час засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності Олена Остапчук,  кандидат педагогічних наук, директор Центру гендерної освіти ЖДЦУ ім. І.Франка, ознайомила присутніх з новим виданням.
 
Видання посібників – спільна ініціатива ЖОМГО «Паритет» та Центру гендерної освіти ЖДУ ім. І. Франка.
 
«Гендерні питання не відірвані від життя. Вони є скрізь: чи то в освіті, чи то в охороні здоров’я, чи то в соціальних питаннях, чи то в економіці, - зазначає Олена Остапчук. - Автори методички намагалися подати теоретичну базу в науково-популярному вигляді, щоб цей посібник змогли використовувати керівники гуртків для певних форм роботи задля гендерної просвіти.
 
У посібниках йдеться про концепцію гендерної рівності, яка містить 5 складових: рівні права жінок і чоловіків, рівні можливості, вільний доступ жінок і чоловіків до прийняття рішень та розподілу ресурсів, рівні відповідальність та рівні обов’язки. Досліджуються освітнє середовище як фактор соціалізації особистості.  «Аналізується, яким чином підручники, посібники чи стиль викладання вчителя, керівника гуртка  впливають на свідомість дітей. Діти для себе розставляють акценти, хто головний, хто де керує, хто приймає рішення», - пояснює Олена Остапчук.
 
Автори сподіваються, що інноваційні форми роботи з гендерної просвіти та інструментарій гендерної просвіти (різні вправи, рольові ігри, плани конспекти занять), які містить методичка,  допоможуть   керівникам гуртків та вихованцям  підліткових клубів, студентській молоді. Матеріали, які зібрані в методичці, були апробовані в досвіді роботи Центрі гендерної освіти та ГО «Паритет». «Це ті вправи та ігри, які дійсно працюють, і їх необхідно використовувати», - зазначила Олена Остапчук.
 
Різноманітні форми роботи  щодо привернення уваги громадськості, різноформатні заходи дають можливість залучити якомога ширшу цільову аудиторію з метою попередження та подолання таких явищ гендерного насильства серед молодіжного середовища та громади міста.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare