Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 476630
Прогноз погоди
79 маленьких житомирян отримують послуги в міському центрі реабілітації дітей-інвалідів
2 грудня 2015 року 18:14
2 грудня в  міському центрі соціальної  реабілітації  дітей-інвалідів відбувся День відкритих дверей. З цієї нагоди в заклад завітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Матвій Хренов, заступник директора департаменту праці та соціального захисту Житомирської облдержадміністрації Анатолій Дяченко, головний лікар ЦДМЛ Володимир Башек, член виконавчого комітету Наталія Волинець, представники управління праці та соціального захисту населення міської ради.
 
Гості поспілкувалися з працівниками закладу, обговорили проблеми, які хвилюють фахівців, оглянули реабілітаційне обладнання, а також  виставку творчих робіт вихованців центру.
 
Розповідаючи про структуру соціального закладу, його директор Віктор Козир, зазначив, що центр розрахований на 50 місць, та на сьогоднішній день на реабілітації перебувають 79 пацієнтів – дітей   віком від 2 до 18 років.
 
«Центр працює за бюджетні кошти. База створена і підтримується. Для  роботи з такими дітками  не потрібно дорогого обладнання. Для  моторики рук та розвитку дитини допомагають природні матеріали: горох, жолуді, горіхи, гречка. Головне – бажання працювати з особливими дітками та любов до них, - зазначив  Віктор Козир.
  
В свою чергу Матвій Хренов подякував фахівцям закладу за тепло, яке вони віддають діткам з особливими потребами, та за створення необхідних умов для їх розвитку. Заступник міського голови запевнив, що центр соціальної реабілітації може розрахувати на підтримку  міської влади.
 
«На сьогодні у міської  влади є розуміння того, що реабілітація – це важлива справа, особливо соціальна реабілітація. Зрозуміло, що є такі патології, коли не можливо реабілітувати людину повністю, але соціалізувати її, ввести в соціум  для того, аби людина отримувала задоволення від життя, – це потрібно робити, і ми  допомагатимемо й підтримуватимемо центр», -  сказав Матвій Хренов.
 
Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради створено  22 травня 2012 року. Спеціалісти закладу здійснюють ряд заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини-інваліда з тяжкими фізичними та психічними вадами, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей та створення передумов для інтеграції в суспільство. За  2015 рік у центрі отримали реабілітаційні послуги 121 дитина. На сьогодні в Житомирі проживає 1200 дітей-інвалідів віком до 18 років,  в області - 5 тис. 882.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare